maanantaina, lokakuuta 31, 2011

Lahden pentunäyttely

Sunnuntaina oli Linan kehädebyytti Lahden pentunäyttelyssä. Kiinanharjakoiria oli näyttelyyn ilmoitettu kymmenen (paikalla kahdeksan) ja kehässä oli tarkoitus olla jo kymmenen jälkeen. Matkaseuraksi lähti treenikaverini pumi-pentunsa kanssa. Javan ja Nelen vein aamulla Hervantaan hoitoon, koska muuten yksinolosta olisi tytöille tullut ihan liian pitkä.

Iloinen yllätys oli törmätä näyttelyssä sekä Linan siskoon että veljeen. Lina itse ei kyllä ilahtunut, vaan oli sitä mieltä, että kaikki muut koirat ovat pelottavia. Narttuja näyttelyssä oli viisi ja kaikki ikää 5-7 kk. Tuomarina oli Elina Haapaniemi.

Lina liikkui ihan ok ja pöydälläkin oli kiltisti. Olisin itse toivonut vähän lisää reippautta, mutta eiköhän sitä tule ajan kanssa. Tuomari sijoitti meidät toiseksi ja antoi kunniapalkinnon. Arvostelu oli seuraavanlainen:

5,5 kk vanha miellyttävän tyyppinen powder puff. Sopiva raajakorkeus. Eritt. hyvä pään muoto. Kauniit tummat silmät. Hyvä purenta. Kaunis kaula. Hyvin kulmaut. niin edestä kuin takaa. Hyvä runko. Hyvät sivuliikkeet ja hännän kanto. Vain hieman ahdas takaa. Miellyttävä kokonaisuus.

Lina 5,5 kk. Kuva: Essi Suominen

Kehädebyytti meni paremmin kuin hyvin, mutta noin muuten Linaa kovasti vain jännitti. Kehän jälkeen vein Linan hieman pidemmälle kävelylle, mutta Lina ei voinut ollenkaan tehdä asioitaan, vaan koko ajan piti pälyillä ja ihmetellä kaikkia ääniä. Muita koiria Lina väisti jalkojeni taakse eikä tosiaan suostunut moikkaamaan edes sisaruksiaan. Onneksi sentään ihmiset olivat vielä Linan mielestä kivoja. Näyttelypäivästä tuli todella pitkä, kun kotona oltiin vasta iltakuuden jälkeen. Iltaruoan jälkeen Lina painui suoraan nukkumaan.

Lauantaina olin Linan kanssa kenraaliharjoittelemassa Hakametsän mätsärissä. Jo siellä Linaa jännitti muut koirat ja vähän taisi olla kylmäkin. Kaikenkokoiset pennut olivat samassa kehässä ja onneksi kävi niin hyvä tuuri, että pariksi saatiin mäyräkoira. Lina esiintyi taas ihan kivasti (jälleen se reippaus puuttui) ja saatiin punainen nauha. Punaisten kehästä jouduimme heti pois.Linan mielipide mätsäristä ja itsekin ihmettelen jotain

Ei kommentteja: