perjantaina, lokakuuta 28, 2011

Viisi kuukautta ja risat

Linalle tuli viisi kuukautta täyteen jo lähes pari viikkoa sitten. Tämähän tarkoittaa sitä, että pentunäyttelyiden ovet ovat nyt meillekin avoinna! Linan kehädebyytti on aivan tuota pikaa eli jo sunnuntaina, kun suuntaamme kohti Lahtea.

Tässä kuvassa turkin pesusta noin neljä-viisi päivää

Pikkuneidiltä on nyt irronnut takahampaita, mutta yläkulmurit sen sijaan ovat vielä tukevasti paikoillaan. Vieressä kasvaa jo pysyvät kulmurit, joten katsotaan joutuuko tässä taas kohta eläinlääkäriin... Vaa'allakin ollaan käyty ja se näytti 3,7 kg. Säkämittauksessa sain Linalle korkeutta 26 cm - Javalle 27 cm ja Nelelle 32 cm.

Olen nyt nauhoitellut koiria lähes joka kerta, kun jäävät tänne keskenään. Nauhoitusten perusteella oli hyvin helppo kuulla, että syy naapurin unien häiriköintiin oli (kukapas muukaan) Lina. Javan ja Nelen aamulenkin ajan Lina sekä ulvoi että haukkui täällä. Ei sentään jatkuvasti koko 20 min aamulenkin ajan, mutta ihan riittävän kauan. Kaikki muut yksinolot (kaikki koirat / Java & Lina / Nele & Lina) ovat olleet lähes hiljaisia. Niidenkin yksittäisistä haukahduksista on vastannut Lina, joka on selvästi halunnut valloittaa Javan tai Nelen nukkumapaikan ja ilmaissut mielipiteensä asiasta. En tiedä miten tällaiset haukahdukset saisi pois... Naapurit nyt eivät voi tuollaisesta valittaa (tai ainahan voi...), mutta ei ole kiva, että Lina käy ärsyttämässä vanhempia koiria.

Aamuisen haukkumisongelman olen ratkaissut sillä, että kaikki koirat lähtevät samaan aikaan lenkille. Muutenkin ollaan nyt paljon lenkkeilty koko porukalla, vaikka se onkin (vielä) hyvin hidasta etenemistä.

Ei kommentteja: