sunnuntaina, lokakuuta 23, 2011

ALO1 x 2

Olin eilen Javan kanssa TamSKin järjestämässä tokokokeessa Tallilla ja niinhän siinä kävi, että saatiin toinen ykköstulos alokasluokasta! Tällä kertaa koe alkoi vartin etuajassa klo 12.15 ja mukana oli 14 koirakkoa. Näin ollen yhteisliikkeet tehtiin kahdessa ryhmässä, joista Javan kanssa olin ensimmäisessä ja yksittäisliikkeissä olimme vuorossa heti toisena. Agilitykisassa näin alussa oleva vuoro olisi voinut ahdistaa, mutta nyt olin vain iloinen, kun saisimme oman suorituksen heti alta pois. Tuomarina kokeessa oli Juha Kurtti.

Luoksepäästävyys: 10 

Tälläkään kertaa tuomari ei tehnyt varsinaista juoksutarkistusta kehään mennessä vaan rapsutteli hieman Javaa ja sitten katsoi näkyykö takapäässä jotain. :) Nyt kokeessa oli liikkeenohjaajana nainen (sama kuin kesäkuun kokeessa) ja selvästi tämä oli Javan kannalta parempi. Perusasennot löytyivät paremmin ja nopeammin kuin viime kokeessa, vaikka toki ne olivat hitaita verrattuna treenitilanteeseen. Luoksepäästävyys sujui hyvin: Java istui vierelläni, väisti pienesti, mutta pysyi kuitenkin paikallaan. Java vaikutti pikkuisen rennommalta kuin aiemmissa kokeissa ja luulen, että tähän auttoi se, että treeneissä tytöt ovat aluksi tarjonneet Javalle nameja, kun ollaan harjoiteltu luoksepäästävyyttä.

Paikalla makaaminen: 10

Ei mitään huomautettavaa. :)

Seuraaminen kytkettynä: 10

Omasta mielestäni perusasennot olisivat voineet olla parempia.

Seuraaminen taluttimetta: 10

Tässä sama kuin yllä. Lisäksi tuomari kommentoi, että esim. viimeisen pysähdyksen tein itse todella töksähtäen, jolloin Javan oli vaikea ennakoida mitä olen tekemässä. Huomiota siis omiin askeleisiin (käännökset ja pysähtymiset).

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 10

Joko tässä tai seisomisessa oli hyvin lähellä (ei voi mitenkään enää muistaa), ettei Java ehtinyt ennakoida viimeistä perusasentoa. Mutta noin muuten ei mitään huomautettavaa. :)

Luoksetulo: 10

Ei mitään huomautettavaa. :)

Seisominen seuraamisen yhteydessä: 10

Ei mitään huomautettavaa. :)

Estehyppy: 8

Hyppyeste oli hieman korkeampi kuin aiemmin eli 2,5 lautaa. Java hyppäsi käskystä, jäi seisomaan, mutta ennakoi taas viimeisen perusasennon. Pisteitä väheni siitä nyt aika reippaasti, kun aiemmissa kokeissa on ollut sama, mutta silti ollaan saatu pisteitä 8½ ja 9. Tuomarikin harmitteli tätä meidän puolesta ja kommentoi, että Javan ennakointiin täytyy kiinnittää huomiota.

Kokonaisvaikutelma: 10

Nyt on pakko todeta, etten muista yhtään mitä tuomari sanoi. :) Mutta näköjään mun ja Javan yhteistyö toimi hyvin.

Olipas niin lähellä, ettei saatu Javan kanssa kokeesta täyttä 200 pistettä! Estehypyn takia pisteitä tuli 196 ja tällainen veto heti toisena koirakkona oli saanut yleisönkin kommentoimaan, että harjakoirilta pitäisi koko laji kieltää. On harmi, ettei Java ole puhdasrotuinen, koska olisi todella hienoa näyttää, että ne oikeatkin harjakoirat voisivat pystyä tällaiseen.

Jonkin aikaa näytti, että Java voittaa pisteillään, mutta kokeen loppupuolella Lea ja Kina tekivät hienon suorituksen ja saivat täysin samat pisteet - aivan samoista liikkeistä! Luulin, että saisimme jaetun ykkössijan, mutta tämä ei tokossa sääntöjen mukaan käy, vaan meille tultiin kertomaan, että pitäisi uusia taluttimetta seuraaminen ja luoksetulo. Lean kanssa emme kuitenkaan olleet innostuneita ajatuksesta (itse olin jo palkannut Javan ja vienyt sen autoon lepäämään), joten kysyimme voisiko vain vetää pitkää tikkua ja onneksi se sopi! Tämän seurauksena Java päätyi ensimmäiseksi. Arvotun luokkavoiton lisäksi saatiin myös kunniapalkinto ja tietysti se tärkein eli ALOn ykköstulos.

Tällä kertaa en pahemmin ehtinyt jännittää koetta ja harjoittelu jäi viime sunnuntaiseen kenraaliin Tallilla. Viikolla olin koirien kanssa Kankaanpäässä enkä ajatellut tokoa yhtään. Lauantainakin olin aamun kaupungilla shoppailemassa ja sieltä kiireellä Tallille tokoilemaan. Hyvä, kun ylipäänsä muistin edes kokeen. :) Mutta kenraalin perusteella tiesin, että Java kyllä osaa liikkeet.

TK1:stä puuttuisi vielä yksi ykköstulos, mutta seuraavasta kokeesta ei ole mitään tietoa. Talvi ei ole Javan tokoaikaa ja nytkin oli siinä ja siinä, että onko liian kylmä. Lämmitetty halli olisi asia erikseen, mutta lattiamateriaalin pitäisi myös olla oikeanlaista, koska esim. keinonurmen tuoksut vievät Javan helposti mennessään. Ellei sopivaa koetta tule talven aikana vastaan, niin viimeistä ykköstä tavoitellaan vasta tulevana keväänä/kesänä.

Ei kommentteja: