perjantaina, lokakuuta 07, 2011

Pentujuttuja

Ei ole ihan hetkeen tullut kirjoiteltua Linan kuulumisia, joten niitä seuraavaksi. Ikää Linalla on nyt 20 viikkoa eli 4,5 kuukautta. Tänään Hakametsän eläinlääkäriaseman vaaka näytti Linalle painoa 3,4 kg.

Hampaita Linalta on lähtenyt ihan urakalla. Ensimmäiset puuttuvat hampaat huomasin 19.9. ja nyt etuhampaat sekä luultavasti ainakin osa poskihampaista ovat jo vaihtuneet. Eniten tietty jännittää miten kulmureiden kanssa käy - lähtevätkö itse vai joutuuko niitä poistattamaan eläinlääkärissä. Javan jouduin käyttämään lääkärin kautta, mutta Neleltä lähtivät kulmurit Javan kanssa riehuessa. Katsellaan miten Linan kanssa käy. :)


Olen tähän mennessä pessyt Linan pelkästään shamppoolla, mutta nyt keskiviikkona laitoin ensimmäisen kerran myös hoitoainetta. Pesun ja kuivauksen Lina antaa tehdä hyvin, mutta kampaamisesta pentu ei ole ihan samaa mieltä. Parempaan suuntaan mennään kuitenkin koko ajan. Linan kynsien leikkaaminen on oikein helppoa, mutta trimmaamista ei olla taas ihan hetkeen tehty, joten siitä saattaa tulla neuvottelemista.

Aika paljon on tullut Linan kanssa harjoiteltua erilaisia asioita. Istumisen Linaa osaa melkein jo käskystä ja maahanmenoa tarjoaa aina, kun yritän naksuttimella opettaa jotakin muuta. Seisomista ollaan harjoiteltu sekä vapaasti maassa että aseteltuna pöydällä (haha, Lina kuulostaa nyt ihan kasvilta!). Paikalla pysymistä ja eteen-käskyä treenaillaan ruokakupin kanssa. Myös seuraamista ollaan pikkuisen otettu, kun Lina tarjoaa sitä niin luontevasti lenkillä. Oikeastaan olen hieman miettinyt, että josko opettaisin Linallekin tokoa, mutta aivan eri lähtökohdista kuin mitä Javaa opetin. Agilityputkia käytiin tekemässä viime viikolla ja siitä olisi videotakin, ehkä laitan myöhemmin jonkun pätkän tänne.


Tänään tosiaan poikkesin Linan kanssa Hakametsässä eläinlääkärillä, sillä Linalla on ollut reverse sneezing-kohtauksia, aivastelua ja kuonon hinkkaamista. Mitään näistä ei kylläkään mitenkään erityisen paljon, vaan esimerkiksi rs-kohtauksia on tullut yksi tai kaksi, mutta koska niitä on tullut päivittäin, päädyin varaamaan ell-ajan. Eläinlääkäri totesi pentusen olevan noin muuten ihan terve ja määräsi nenäpunkkilääkityksen (Milbemax Vet). Java ja Nele ovat koko ajan olleet ihan normaaleja, mutta saavat toki nyt myös saman lääkityksen. Lääkettä syödään yksi tabletti viikossa kolmen viikon ajan ja muihin koiriin pitäisi tänä aikana pitää etäisyyttä. Koska Java ja Nele ovat oireettomia, ei eläinlääkäri nähnyt mitään syytä miksi jäisimme pois maksetuista koulutuksista ja kisoista, kunhan vain vältetään lähikontaktia muiden koirien kanssa.

Ei kommentteja: