perjantaina, marraskuuta 04, 2011

Innokkaita koiria

Omatoimitreenaaminen on viime aikoina jäänyt, kun ei ole ollut innostusta. Tämä johti siihen, että maanantain ohjatuissa treeneissä Nele oli aivan yli-innoissaan kentälle päästessään, kun takana oli kaksi viikkoa agitaukoa. Aikamoiseksi sekoiluksi meidän rata paikoitellen menikin ja jälkikäteen asiaa miettiessäni tajusin, että en vain osannut ohjata Neleä kunnolla. Jotenkin Nelen kanssa ennakko-oletuksena on aina hitaus ja sellainen haahuilu, joten kun koira meneekin vauhdilla ja vaatisi selkeän ohjauksen sekä ajoissa olevat käskyt, olenkin itse hidas ja myöhässä.

Yksi syy treenaamisen innostamattomuuteen on se, että treeneissä koirat menevät todella hienosti, mutta kisoissa mikään ei onnistu. Jotenkin sellainen olo, että onko treenaamisesta mitään hyötyä... Omatoimitreenejä enemmän tarvetta voisikin olla nyt epiksille (kisamainen keinu ja kepit), mutta tietenkään sellaisia ei ole tarjolla kuin ylihintaan.

Tänään kuitenkin käväistiin Tallilla ja mukaan pääsivät kaikki koirat. Javan ja Nelen kanssa tein muutaman esteen radan, jossa oli juurikin kepit sekä keinu. Kepeillä oli verkot alussa ja lopussa eikä pujottelun kanssa ollut mitään ongelmia. Tallin keinun Nele meni radan osana heti ja vielä tosi nopeasti. Javalla taasen käytin keinun päällä namialustaa siitä syystä, ettei Java tekisi lentokeinua, vaan malttaisi kunnolla hidastaa. Molemmat agiliitivät hyvin ja innokkaasti, ei voi olla kuin tyytyväinen.

Lopuksi Lina sai tehdä hieman pentuagia. Lina oli aivan ihanan innoissaan! Palkkasin aluksi namialustalta, mutta kokeiltiin myös lelua ja "kuollutta" lelua, jotka molemmat toimivat. Kunpa Linan into ei nyt katoaisi mihinkään. Ainakin saalisviettiä tytöltä löytyy enemmän kuin Neleltä ja nyt vain täytyy olla tarkkana, että saa sen kanavoitua agilityyn eikä esimerkiksi lintujen jahtaamiseen...Tällä kertaa tehtiin putkea (en edes tiedä montako kertaa Lina ehti putken juosta, kun "hieman" innostui) ja pikkuisen eteenlähetystä.Pikkuhiljaa täytyisi alkaa miettiä ja suunnitella miten Linan kanssa haluaa agilityssa edetä.

Ei kommentteja: