torstaina, heinäkuuta 14, 2011

Vuosi Javan leikkauksesta

Tänään tuli täyteen vuosi Javan polvileikkauksesta. Agirodun huiman loikan ja muutenkin melko vauhdikkaan radan jälkeen olen ollut vähän huolissani, että jumiutuuko Java yhtä pahasti kuin viimeksi, mutta ainakaan vielä en ole huomannut mitään suurempaa. Tosin viime päivien lenkit ovat jääneet aika lyhyeksi ja olen myös kuljettanut Javaa lähestulkoon vain fleksissä, että voisi paremmin liikkua omaan tahtiinsa.

Vaikuttaisi, että Java on toipunut polvileikkauksesta hyvin ja ainakin fysioterapiassa saatu palaute on ollut hyvää. Enää en ehkä lähtisi tällaiseen molempien polvien samanaikaiseen operointiin, vaan leikkauttaisin polvet yksitellen. Toipumisaika pitenee, mutta kokemus ei ehkä olisi niin rankka koiralle ja omistajalle.

Polvien sijaan viime aikoina Javaa ovat häirinneet enemmän silmät. Edellisviikonloppuna kiinnitin huomiota siihen, että Java hinkkaa kovasti oikeaa silmäänsä. Epäilin, että silmätipat voisivat jotenkin ärsyttää, joten oltiin koko viime viikko ilman tippoja. Aluksi silmän tilanne näytti paremmalta, tosin mietin, että pitäisi joka tapauksessa soittaa Hakametsään ja kysyä jatkosta. En kuitenkaan soittanut ennen Agirotua, jossa Javan oikea silmä alkoi taas näyttää huonommalta (Java hinkkaa sitä, silmä rähmii ja pikkusen punoittaa).

Sain Hakametsään ajan tavalliselle eläinlääkärille tiistaiksi (silmälääkäri on lomalla elokuun alkuun asti), tosin aika oli vasta klo 18 jälkeen, jolloin Tapiolan suorakorvauspalvelu ei ollut enää auki... Ell tutki Javan silmät, totesi pupillien reagoivan normaalisti ja silmien muutenkin näyttävän ihan hyvältä. Tämän jälkeen mitattiin silmänpaineet: lukemiksi tuli vasempaan 20 ja oikeaan 33/35. Eli liian korkealla on oikea silmänpaine. :( Silmätipat otettiin uudestaan käyttöön eikä niiden eläinlääkärin mukaan pitäisi aiheuttaa ärsytystä tms. Uusintamittaukseen mennään heti huomenna. Tuntuu, että Java on taas hinkannut enemmän silmäänsä, mutta toivon todella, että tipat olisivat siitä huolimatta laskeneet painetta.

Ei kommentteja: