lauantaina, heinäkuuta 16, 2011

Lina uudessa kodissa

Lina on ollut täällä nyt kolmisen päivää. Ensimmäisenä iltanaan Lina pääasiassa nukkui. Yöt pentu viettää sänkyni vieressä olevassa pedissään, jonka ostin alkuviikosta Biltemasta. Ensimmäisenä yönä Lina rauhoittui nopeasti pedilleen ja heräsi kolmen aikaan tarpeilleen. Makuuhuoneen ovella oleva portti oli kiinni ja Linalla paperit makkarissa, mutta pentu päättikin mennä portin raosta eteisen papereille. Loppuyön Lina nukkui kiltisti, heräsi noin kahdeksan aikaan pissalle, mutta nukahti sen jälkeen uudestaan ja ehdin käyttää Javan ja Nelen nopealla aamulenkillä.


Jo Linan tulopäivänä totesin, että kolmen koiran ulkoilutus on tässä vaiheessa vähän liian hankalaa. Java ja Nele eivät myöskään aina ole ihan parhaita esimerkin näyttäjiä pienelle pennulle. Tein Linalle pentuaitauksen keittiöön (samaan tapaan kuin Nelen pentuaitaus eli rajaus Bilteman kompostikehikoilla), jossa Linan olisi tarkoitus viettää yksinolot, kunnes toivon mukaan voin jättää kaikki koirat samaan tilaan ilman rajailuja. Nele taisi olla lähemmäs puolivuotias, kun jätin sen ensimmäistä kertaa yhteen Javan kanssa... Lina ei täysin tykkää aitauksestaan, mutta saa ruokansa siellä ja lisäksi yön jälkeen siirrän Linan pedin heti sinne ja kun pentu väsähtää, niin vien sen pedilleen aitaukseen nukkumaan. Linan nukkuessa olen pystynyt käyttämään Javan ja Nelen ulkona ja takaisin tullessamme meitä on katsonut uninen pentu. Olen myös tehnyt "hämäyslähtöjä" eli ottanut avaimet, laittanut kengät ja mennyt ovesta ulos. Melkein samantien olen myös palannut, jotta Lina tottuisi siihen, ettei ulko-ovesta kulkeminen ole mikään ihmeellinen juttu.


Torstaina ei tehty muuta kuin oltiin kotona. Eilen Lina pääsi kynsien leikkaukseen ja pesulle. Pesin pennun Bio-Groomin Protein Lanolin-shamppoolla, aivan kuten Nelenkin pentuna. Olin alkuviikosta ostanut koirille uudet kynsisakset Mustista ja Mirristä ja jestas miten hyvin ne leikkasivat! Linan kynsien leikkaaminen meni suht helposti, mutta pesusta ja kuivaamisesta ei oikein tykätty. Kuivasin Linan hiustenkuivaajalla, kun turbo varmaan lennättäisi pennun jonnekin... Tämän jälkeen pääsinkin hyvin käymään Javan ja Nelen kanssa hieman pidemmällä lenkillä, kun Lina väsyi pesuoperaatiosta.

Eilen illalla oli myös Javan eläinlääkäri, jonne Lina pääsi mukaan. Hakametsässä Lina joutui heti vaa'alle, joka näytti 1,8 kiloa. Ei ihan pieni kaveri. :) Menimme Hakametsään autolla ja Lina matkusti kuljetusboksissa etupenkillä. Heti muisti kyllä kertoa mielipiteensä tästä asiasta, mutta takaisintullessa oli jo sen verran väsynyt, että rauhoittui nopeasti melkein nukkumaan. Kotona saikin nukkua, kun itse aloin pesemään Neleä. Kuivasin Nelen turbolla, mutta pidin vielä kylppärin oven kiinni, ettei Lina pelästyisi. En tiedä miten pentu reagoi, kun en pystynyt katsomaan, mutta pedillään se oli ainakin siinä vaiheessa, kun vaihdoin turbon hiustenkuivaajaan.


Tänään Lina tutustui imuriin. Ei mitenkään pelännyt sitä ja jouduin laittamaan Linan hetkeksi aitaukseensa, ettei olisi tiellä. Muita asioita, joihin Lina on jo tutustunut ovat hissi ja kellarikäytävä, parveke kasveineen (niitä olisi tosi kiva maistella) ja trimmauspöytä, jossa Lina sai syödä nameja. Ulkona ollaan käyty monta kertaa ja hienosti tyttönen on tehnyt asiansa ulos. Ensimmäisen yön jälkeen sisälle on tullut vain pissoja, kun en ole reagoinut tarpeeksi nopeasti. Pikkuhiljaa meidän on tarkoitus aloittaa maailman valloittaminen ja koulutus. Olen opettanut Linalle nimensä ja seuraavaksi vuorossa on kontakti, luoksetulo ja luopuminen. Naksuttelu aloitetaan ensi viikolla ja pöydälläkin pitäisi muistaa käydä säännöllisesti syömässä nameja.

"Pennut ovat kuin sieniä, jotka ovat valmiita imemään itseensä kaiken mahdollisen, mitä keksit niille opettaa."


Java ja Nele eivät vieläkään ole täysin lämmenneet Linalle. Tai no, Nele ei ollenkaan... Java sen sijaan tänään jo leikki Linan kanssa ja on muutenkin suvaitsevampi pentua kohtaan, vaikka onkin yhä tarkka omasta tilastaan. Nelelle Linan tulo on selvästi paljon vaikeampi juttu, jonka kyllä etukäteen jo arvasinkin. Mutta uskon, että tämä tilanne tulee muuttumaan ajan kuluessa ja Nele saa Linasta vielä mainion juoksukaverin leikkeihin. :)Ei kommentteja: