tiistaina, heinäkuuta 12, 2011

Agirotu 2011

Matka Agirotuun alkoi perjantaina puolenpäivän aikoihin, kun pakkasin koirat ja tavarat Tytin autoon ja lähdimme suunnistamaan kohti Lappeenrantaa. Matkalla poikkesimme katsomaan miltä tuleva yöpymispaikkamme näyttää Taavetin lomakeskuksessa ja samalla tyhjensimme autoa matkatavaroista. Pian piti kuitenkin jatkaa kohti kilpailupaikkaa, Lappeenrannan Kisapuistoa, sillä Nelelle oli tiedossa viimeinen ykkösten hyppyrata. Pitkä autossa matkustaminen ja helle varmasti verottivat Nelen kisaintoa, mutta rata eteni mielestäni silti ihan kivasti, kunnes päästiin kepeille. Jotain keppien kanssa säätämisestä kertoo suoritusaika 77,67, kun ihanneaika oli 42... Ihmeellistä kyllä, saimme tästä radasta tuloksen: ratavirheitä 10 ja aikavirhe +35,67 eli yhteensä 45,67. Tällä huikaisevalla virhemäärällä, joka oli muuten Nelen tähänastisista tuloksista huonoin, olimme viimeinen radalla tuloksen saanut ja sijoituksena 12/23.

Hyppäri oli Nelen ainut rata koko viikonloppuna, kun harjakoirajoukkuetta ei valitettavasti tänä vuonna saatu kasaan. Lähtölistoja katsellessa vaikutti, että Nele on ainoa harjakoira kisapaikalla, mutta olihan siellä sentään yksi nakukin. Tosin Nele taisi silti olla ainut harjis, joka kisasi... Koska Javakaan ei kisannut kuin sunnuntain joukkuekisassa, lauantaina sai koko päivän olla kisaturistina. Aika meni pitkälti ratoja valokuvatessa ja koirat viettivät aikaa naapuriltani lainatussa näyttelyteltassa, joka oli nopea pystyttää ja todella kätevä aurinkoisella kentällä. Joka kerta kun tulin teltalle, koirat nukkuivat kevythäkissään ja melkein yllätyin miten kiltisti ne osasivat olla. Kisaturistina oli aikaa myös vähän shoppailla ja mukaan tarttui mm. Helsitaren treenitasku ja leluja koirille.

Yöpymispaikkamme Taavetissa oli paritalon puolikas, jossa oli kaksi pientä huonetta ja isompi olohuone tupakeittiöineen. Edelliseen mökkireissuun verrattuna meillä oli tällä kertaa sähköt sekä juokseva vesi! Kuuden ihmisen lisäksi mökkiin majoittautui kahdeksan pikkukoiraa. Javalla ja Nelellä oli varsin hyvät oltavat, sillä nukuin samassa huoneessa Tytin kanssa, jolla ei ollut koiraa mukana ja näin ollen omat koirani saivat koko tilan omakseen. :) Nele nukkui pääasiassa kevythäkissä tai lattialla, Java jommassakummassa sängyssä. Ulkoillessa en juurikaan käyttänyt Nelellä hihnaa ja Javakin sai tehdä lenkit fleksissä. Torstaina ennen reissuun lähtöä olin laittanut molemmille Frontlinet niskaan ja ainakaan vielä ei ole näkynyt punkkeja, vaikka niitä kai Lappeenrannassa on paljonkin.

Sunnuntaina oli tiedossa odotetut joukkuekisat. Java osallistui kilpaileviin mineihin sekarotuisten joukkueessa nimeltä X-treme Duudsonit. Joukkueemme lähtövuoro oli iltapäivällä heti pukukulkueen jälkeen - hyvä niin, ettei tarvinut odotella liian pitkään. Java lähti radalle toisena. Heti alkuun saatiin pientä säätöä, kun Java lähtikin radalle aiemmin kuin odotin ja tämän säätämisen takia Java tuli ekasta hypystä ensin ohi ja lopuksi vielä hyppäsi sen väärään suuntaan. Seuraava virhe otettiin kepeiltä, kun aloitus ei onnistunut heti (Java melkein karkasi A:lle). Muuten mentiin koko rata täysillä ja niin lujaa, että Java teki hirmuisen loikan A:n harjanteen yli. Videolla kuuluu tässä vaiheessa allekirjoittaneen kiljahdus, kun olin varma, että Java tulee alas kuperkeikalla tai vähintäänkin kolmijalkaisena.

Videolla joukkueemme koirat järjestyksessä:
Perro, Java, Curro ja HugoSäätämisestä huolimatta joukkueemme saavutti niinkin huikean sijoituksen kuin 7/35! Edelle meni vain nopeat terrierijoukkueet ja toinen sekarotuisten joukkue, joka sai hienosti pronssia.

Sunnuntai-iltana olimme kotona kahdeksan maissa. Kuumuudesta huolimatta matka Agirotuun oli varsin onnistunut! Kiitos kaikille matkaseuralaisille!

Agirotu-viikonlopun kuvia löytyy täältä.

Ei kommentteja: