tiistaina, joulukuuta 28, 2010

Ja mitäs ensi vuonna?

Vuosi sitten kirjoittelin tavoitteita ja suunnitelmia tälle vuodelle ja elokuun alussa tein niihin välikatsauksen sekä päivityksen. En nyt enää listaile vanhoja suunnitelmia tähän, sillä ollaan kaiken suhteen pitkälti samassa tilanteessa kuin välikatsauksen aikoihin. Tavoitteiden kannalta syksyn suurin juttu oli ehkäpä Nelen tokokurssi, mutta muuten aika on mennyt kaikessa muussa kuten asuntopohdinnoissa. Ensi vuonna ei luultavammin ole edessä niin suuria muutoksia kuin tänä vuonna oli, joten ehtii taas paremmin keskittymään perusasioihin. Esimerkiksi koirien kouluttaminen on jäänyt lähes tyystin eikä niiden kurittomuudesta voi syyttää kuin itseään.

Vuoden 2011 tavoitteisiin ja suunnitelmiin kuuluu seuraavaa:

Java

- Palataan hiljalleen takaisin agilitykentille, jos saadaan lupa (eläinlääkäri/fysioterapeutti) siihen. Tämä aikaisintaan huhti/toukokuussa. Loppuvuodesta olisi hienoa päästä taas treeniryhmään ja osallistua virallisiin kisoihin, mutta mikään kiire näillä ei ole.
- Tokossa harjoitellaan alokasluokan liikkeet kuntoon ja otetaan tavoitteeksi yksi koekäynti. Mennään mahdollisesti maksulliselle tokokurssille tai yritetään löytää treeniseuraa kavereista.
- Ongelmakoirakouluttajalle lintuongelmasta. Tämä viimeistään maalis/huhtikuussa.
- Hyvinkään koirauimalaan luultavammin tammi/helmikuussa.

Nele

- Agilityssa jatketaan virallisissa kisaamista, kun ollaan saatu keinun suoritus kisatasoiseksi ja voidaan ilmoittautua agilityradalle. Epiksissä käydään keräämässä hylkyjä ja nostamassa kisamotivaatiota namien avulla. Muuten säännöllistä treenailua ja estevarmuutta.
- Mahdollisuuksien mukaan taas Agirotuun, joka ensi vuonna on Lappeenrannassa.
- En tiedä tuleeko Nelestä koskaan tokokoiraa, mutta mm. perusasento pitäisi saada kuntoon. Voisi kokeilla saisinko Nelelle opetettua vähintään pari alokasluokan liikettä. Mennään mahdollisesti maksulliselle tokokurssille tai yritetään löytää treeniseuraa kavereista.
- Harjakoirien Club Shown Pet-luokkaan, jos näyttelyn aika ja paikka sopii.

Molemmat

- Opetellaan vieläkin vaiheessa oleva nouto ja muita temppuja naksuttimen avulla.
- Otetaan kosketuskeppi käyttöön.
- Ohitukset hallintaan ja hihnassa kiskominen pois (erityisesti silloin, kun mukana lenkillä vain toinen koirista).
- Lupa vieraiden koirien tapaamiseen ja omalla paikalla (tai edes jossain muualla kuin eteisessä) odottelu, kun tulee vieraita.
- Silmätarkki ja rabiesrokotus keväällä. Rokotuksen yhteydessä Javan polvien tarkistaminen.
- Yritetään viimeinkin keväällä tehdä jälkeä. Toivottavasti tähän löytyisi pieni vakiporukka koirakavereista.

Siinä tekemistä ensi vuodelle. Suurin este kaikkien noiden toteutumiselle on laiska omistaja, joka ihan liian usein jää tietokoneelle eikä saa mitään aikaiseksi. Tarvitsee siis itsekin tehdä muutama uudenvuodenlupaus. :)

4 kommenttia:

Marja kirjoitti...

Minä ilmoittaudun ainakin jälki kaveriksi :) Jos siitä ei liian viriilin ystäväni takia tule mitään, niin viimeistään sitten kun hän on vähemmän mies... ;)

TyttiKayhko kirjoitti...

Joo nää tulee kanssa siihen jälkeen mukaan. Tässähän meitä on jo sit 5 koiraa kasassa!

Tanja kirjoitti...

Loistavaa, enempää koiria ei sinänsä edes tarvita, ettei mee koko päivä jäljenteossa. :D Ois kyllä niin hyvä, kun saisi vakiporukan kasaan, koska mä oon niin lusmu, etten yksin saa mitään aikaiseksi. Ja viriiliyshän ei sinänsä haittaa, kun koirat ei varsinaisesti ole keskenään tekemisissä. :D

TyttiKayhko kirjoitti...

Joo yksin ei kyllä tuu tehtyä, sen kyllä huomas. Pitää sopia joku vakipäivä ja aika niin tulee oikeesti tehtyä!