torstaina, joulukuuta 09, 2010

Fysioterapiaa ja puuron keittelyä

Vein tänään Javan fysioterapiaan Poriin. Paikka oli Porin Fysiocenter ja fyssarina Hanna-Leena Tammelin. Alun perin Javan piti mennä taas Elina Karhumäelle, mutta Elina jäi sairaslomalle ja aikamme peruuntui. Olin ihan varma, etten saisi mistään uutta aikaa näin nopealla varotusajalla, joten oli mukava yllätys, kun sellainen järjestyikin Porista. Tämänpäiväinen fyssarikäynti oli aika samanlainen kuin leikkauksen jälkeinen, paitsi että Javaa ei ollenkaan pelottanut. Fyssari antoi kuntoutusohjeita, katsoi Javan liikkeet ja hieman hieroi.

Oikean etujalan seutu oli jumissa ja siitä saattoi päätellä, että Java ehkä vieläkin vähän keventää vasenta takajalkaa, mutta liikkeestä keventämistä ei näkynyt. Sen sijaan Java taas käveli suorilla takajaloilla, joka tuntuu olevan ongelma heti, kun alusta on tasainen. Kuntoutusta pitää nyt jatkaa mm. lumihangessa kävelyllä, ristikkäisten ja saman puolen tassujen nostoilla sekä nousuilla laatikon päälle. Eli samat jutut kuin aiemminkin. Seuraavaksi todennäköisesti varailen ajan jälleen Karhumäelle, mutta varmaankin vasta maaliskuulle. Keväällä pitää uusia koirien rabies-rokotukset ja siinä yhteydessä yritän viedä Javan Hakametsään polvet leikanneen eläinlääkärin eli Pirjo Haapasalon tarkastukseen.

Nele ei päässyt Porin matkalle mukaan, joten kävimme kahdestaan metsälenkillä.


Nelen kanssa on ihana lenkkeillä, kun samalla voi keskittyä valokuvaamiseen ja Nele saa nauttia vapaana juoksemisesta. Metsälenkit ovat sellaisia kuin pitääkin eli rauhallisia ja rentouttavia. Toisin kuin Javan kanssa, jolloin metsälenkki on yhtä hermojen menetystä ja koiran katoilua, jos Java sattuu olemaan vapaana. Nele ei pahemmin edes kiinnitä huomiota lintuihin, pysyy koko ajan lähellä ja katsoo missä menen sekä tulee luokse, kun pyydän.


Eilen kokkailin koirille puuroa (edellinen kerta oli näköjään syyskuussa). Puuroon tuli noin 6dl riisiä, 2dl kaurahiutaleita, 1dl hirssiä, porkkanaraastetta ja 800g jauhelihaa. Tiedä sitten menikö suhteet yhtään sinnepäinkään, mutta eiköhän puuro taas hyvin koirille maistu. :)

Ei kommentteja: