maanantaina, tammikuuta 03, 2011

Vuoden ekat treenit

Olin tänään pitkästä aikaa Nelen kanssa agilitytreeneissä. Jälleen kerran huomasi, että tauko tekee välillä vain hyvää, sillä Nele oli innoissaan ja teki kaiken juuri kuin pitääkin. Ainut piiiiiiitkä miinus tulee kylmyydestä, sillä vaikka Tallin sisällä oli kuulema vain -10 niin esimerkiksi putkien muovi oli jäätynyt kovaksi ja Nelen meno niihin kuulosti lähinnä siltä, että kohta menee joku jaloista alta. Ei siis uskallettu tehdä mutkaputkia. Lämmitetty treenihalli olisi näin talvella enemmän kuin hieno juttu.

Mutta saatiin kuitenkin tehtyä mm. hyppyjä eteenlähetyksellä, keppejä ja keinua. Kepit Nele meni helpommalta puolelta kuin vanha tekijä ja keinullekin tuli yhtään epäröimättä. Seuraavaksi pitäisi alkaa totuttaa Neleä keinun kolahdukseen ja tänään otettiinkin vähän kolinatreeniä niin, että heittelin Nelelle nameja samalla, kun keinu kolahti maahan (Nele siis seisoi lähelläni). Tämän treenin jälkeen huomasin pientä epäröintiä, joten lisää tällaista.

Olen aika varma, että jos kaikki menee tämän talven ja kevään aikana treeneissä hyvin eikä tule mitään takapakkia, niin päästään kesällä agilityradoille kisoissa. Nelen ei tarvitse tehdä täydellistä keinusuoritusta, vaan riittää kun menisi keinun omatoimisesti, vaikka siinä kuluisikin muutama sekunti. Katsellaan täydellisyyttä sitten, jos joskus oikeasti päästään nousemaan kakkosiin/kolmosiin.

Ei kommentteja: