sunnuntaina, elokuuta 08, 2010

Tavoitteiden tarkistelua

Seuraavaksi pieni välikatsaus ja päivitys tavoitteisiin, joita tein vuoden alussa. Syytä tähän onkin, kun oma ja koirien tilanne on nyt muuttunut niin paljon. Jos aivan rehellisiä ollaan, en edes muistanut koko tavoitteita, kunnes luin Wilmerin ja Nipsun blogista välikatsauksen heidän tavoitteisiinsa.

Kursiivilla joulukuussa 2009 suunnitellut tavoitteet ja normaalilla tekstillä pohdintaa sekä päivitystä tavoitteisiin:

Java

- Agilityssa jatketaan säännöllistä treenaamista ja osallistutaan kisoihin. Todennäköisesti Java nousee alkuvuodesta kolmosiin (ellei tehdä piiitkää hyllyputkea), mitä enempää ei agissa voida saavuttaa. En kuitenkaan aio lopettaa kisaamista siihen, vaan lasketaan sen jälkeen huviksemme nollia, jos niitä tulee.
- Nyt kun tokoinnostus on löytynyt, niin voisin keväällä mennä uudestaan kurssille ja yrittää treenailla suht säännöllisesti. Jos osaamista löytyy, niin voisimme kokeilla paria koetta kesällä (jossain hyvin kaukana Tampereelta).
- Opetellaan nouto.
- Voisin harkita, että teen jotain Javan lintuongelmalle vihdoin ja viimein. Se vain ei ole niin helppoa...
- Mahdollisesti silmätarkki.


- Agilityssa tavoitteet saavutettiin. Nousimme kolmosiin vuoden ensimmäisessä kisassa ja ennen polvileikkausta saimme siellä jopa yhden nollan. Ei huonommin siis. Loppuvuonna emme tee yhtään agilitya.
- Tokon suhteen olen ollut kaikin puolin laiska. Ei olla treenattu säännöllisesti ja kokeisiin ei todellakaan mennä tänä vuonna. Muutaman kerran kävimme pikkukoirafoorumin tokotreeneissä, mutta luulen, että loppuvuoden keskityn treenailemaan Javan kanssa omatoimisesti.
- Nouto on yhä vaiheessa, tosin pientä edistymistä ollaan saatu aikaiseksi.
- Linnut...siis oikeasti tämä on vaikeaa. Kesällä on turha edes yrittää, mutta syksyn mittaan voisin ottaa luoksetulon vahvistamisen työn alle. Puistossa liikkuessa olen yrittänyt palkata Javaa aina, kun luopuu linnuista (samaan tyyliin kuin tehdään muiden koirien ohitusharjoitukset).
- Silmätarkki siirtyy luultavammin ensi vuoteen, jolloin voisin viedä samalla kertaa molemmat koirat.
- Uutena listalle tulee kuntoutus. Vesikävelyä, uintia, jumppaa, kävelyä erilaisilla alustoilla, fyssarikäyntejä...

Nele

-Agilityn osalta jatketaan säännöllistä treenaamista ja harkitaan kisoja. Jos Nele oppii ja uskaltaa mennä kaikki esteet, voisin miettiä kisadebyyttiä juhannuksena Tuorlassa (olettaen tietysti, että ylipäätään mennään sinne). En kuitenkaan ota mitään paineita kisaamisesta, koska Nelen kanssa ei voi kiirehtiä.
- Voisin viimeinkin mennä Nelen kanssa tokokurssille. Mahdollisesti keväällä Tamskin jatkoryhmään, joka tarkoittaisi, että opetan alkuvuodesta Nelelle sivulletulon, paikalla seisomisen ja vahvistan reilusti Nelen nyt osaamia käskyjä.
- Käydään mätsäreissä, jos ovat lähellä. Voisin myös miettiä osallistumista harjakoirien Club Shown Pet-luokkaan.


-Agilityn kisadebyytti tehtiin jo kesäkuun alussa Hervannassa ja myös juhannuskisat tuli tänä vuonna katsastettua. Tällä hetkellä takana on kolme hyppyrataa, joten kisatavoite on todellakin saavutettu. Loppuvuoden tavoitteisiin voisi kuulua keinun, keppien, renkaan ja takaaleikkauksen harjoittelu.
- Keväältä tokokurssi jäi, mutta Tamskin syksyn tarjontaa voisin vilkaista Neleä silmällä pitäen. Sivulletuloa ja paikalla seisomista ollaan harjoiteltu, mutta paljon tarvitsisi vielä toistoja, että pääsisi käsiohjauksesta. Lisää treeniä siis.
- Mätsäreissä on tullut käytyä, tosin menestystä ei ole tullut. Syksyn mittaan jatketaan yhä. Harjakoirien Club Show järjestetään tänä vuonna Oulun lähettyvillä, joten se jää meiltä välistä.

Molemmat

- Opetellaan ohittamaan muut koirakot hiljaa ja nätisti.
- Kaivan naksuttimen laatikosta ja otetaan se käyttöön.
- Keväällä voisin aloittaa taas jäljen teon, koska varsinkin Nele tuntui olevan hyvä siinä. Javalle tekisi hyvää oppia keskittymään metsässä.
- Mahdollisimman pian fyssarille ja jos ei mitään erikoista, niin säännöllisesti hierojalle.


- Ohittamisharjoituksia ollaan tehty, mutta onnistuminen vaatii riittävän välimatkan. Harmillisen vähän olen vienyt koiria erikseen lenkille, jolloin olisi helpompi opettaa ohitusta naksuttimen avulla. Jatketaan yhä harjoittelua ja harkinnassa on Nelen ilmoittaminen hihnakäytös-kurssille.
- Naksutin on kaivettu laatikossa ja käytössä!
- Jälki on jäänyt ihan täysin ja se harmittaa paljon. Pitäisi nyt ottaa itseään niskasta kiinni ja hyödyntää tämä loppukesä ja syksy ennen kuin tulee taas lunta.
- Molemmat koirat kävivät fyssarilla ja koirahieroja kävi meillä säännöllisesti pitkin kevättä ja alkukesää. Nyt vakiohierojamme muuttaa Vaasaan, joten pitäisi etsiä koirille uusi hieroja. Javalle aion varata myöhemmin taas ajan fysioterapiaan ja mahdollisesti käymme kokeilemassa vesiterapiaa.

3 kommenttia:

Anu kirjoitti...

http://www.nokinassut.net/koirahieronta/

Marja suositteli häntä. Itse ajattelin nyt kokeilla, kun vaan taas saa himpun verta rahaa..

Tanja kirjoitti...

Oonkin törmänny tuohon ihmiseen jo muutamassa paikassa. :) Hinta vaan on turhan korkea, lähes samalla rahalla pääsee koirat jo fyssarille.

Marja kirjoitti...

Kannattaa soitella meidän koululle syksymmällä ja tarjota koiria projektikoiriksi. Monet tosin taitaa aloittaa projektien hieromisen vasta marraskuussa. Voin laittaa molemmille parin muunkin kurssikaverin yhteystiedot jos haluatte?