torstaina, elokuuta 19, 2010

Mätsäristä tokoiluun ja uimiseen

Kävin eilen Nelen kanssa taas pitkästä aikaa mätsärissä, kun sellainen järjestettiin kävelymatkan päässä Hakametsän jäähallin parkkipaikalla. Hyvä sää ja hyvä paikka merkitsi paljon osallistujia. Pieniä koiria oli paikalla n. 60, mutta onneksi ilta ei venähtänyt ihan mahdottomaksi. Nele sai sinisen nauhan ilman mitään perusteluita ja sinisten kehästä jouduimme heti ulos. Mutta ei se mitään, oli joka tapauksessa hauska iltapäivä hyvässä seurassa. Yleensä mätsäreiden parasta antia onkin tuttujen tapaaminen.

Tänään vuorossa oli ensimmäinen kerta tottelevaisuuden alkeisryhmää, johon ilmoitin Nelen. Käytiin läpi kontaktia, istumista, maahanmenoa, saalisviettiä/leikittämistä ja rauhoittumista. Ryhmässä on 10 koirakkoa, joista osa isoja koiria, mikä on hyvä, koska Nele on selkeästi epävarma isoista koirista. Lisäksi ympärillä oli koko ajan melkoinen hälinä, kun lähettyvillä oli kahdet agilitytreenit. Ihan hyvää häiriötreeniä siis.

Javan epämääräisestä tilanteesta valittelin lähes viikko sitten. Viime viikonloppuna Java selvästi piristyi eikä saanut enää säpsähdyksiä. Maanantaina kävinkin Javan kanssa taas Kaukajärvellä vesikävelemässä ja vähän uimassakin. Olen pikkuhiljaa pidentänyt lenkkejämme, kävelty ylämäkiä ja tehty sisällä jumppaliikkeitä. En kuitenkaan ole ihan varma liikkuuko Java oikein vai vähän hassusti. Tarkoitus olisi nyt varata Javalle toinen fyssarikäynti. Tänään käytiin taas Kaukajärvellä ja tällä kertaa Java teki kolme kertaa pienen uimakierroksen. Äsken iltalenkin lopuksi Java hyppi kolmella jalalla, mahtoikohan tulla liikaa kuntoilua yhdelle päivälle? :( Vatsakin pienellä oli sekaisin ja viime kesän sairastelun jälkeen nämä tilanteet aina vähän hermostuttavat.

Ei kommentteja: