torstaina, elokuuta 26, 2010

Kahvista nuudeliin

Marja haastoi bloginsa lukijat kertomaan koiriensa nimistä ja tottakai vastaan haasteeseen. Eli seuraavaksi kerron miten koirani saivat nimensä ja millaisia lempinimiä niillä on.

Kävin katsomassa Javaa ensimmäisen kerran, kun Java oli viikon ikäinen (hmm...) ja pentu näytti silloin tältä:


Eli väritys oli hyvin tumma ja luulinkin, että pentu myös pysyy tuollaisena. Kotona selailin erilaisia koirien nimisivustoja ja eräältä ulkomaalaiselta sivulta silmiin osui Java. Ensin nimi huvitti, koska opiskelin tietojenkäsittelyä ja ohjelmointikieli Javaa, joten olisi hyvin koomista, jos koirankin nimi olisi Java. Mutta niin vaan kävi, että nimi alkoi pyöriä mielessä yhä enemmän ja enemmän. Lopulta perustelin Java-nimen itselleni sillä, että Java tarkoittaa myös kahvilajia ja kun pentu oli sopivasti tumma, niin kahviaiheinen nimi sopisi paremmin kuin hyvin. Lisäksi opiskelualani tietävälle nimessä olisi hauska pieni lisämerkitys. Nykyisin nimi ja väritys eivät enää täsmää, vaan Java on pikemminkin latte (maitokahvi).

Nelen kohdalla yritin jälleen miettiä kahviaiheista nimeä, mutta jotenkin esim. Mocca ei vain kuulostanut yhtään hyvältä. Tietojenkäsittelykään ei enää auttanut, vaikka C++ koiran nimenä olisi vähintäänkin erikoinen. Nyt oli mahdollista miettiä myös jotain kennelnimeen sopivaa, mutta Bethnal Greenistä ensimmäisenä mieleen tuleva Betty ei sekään napannut. Selailin taas nimisivustoja, kunnes yhtäkkiä törmäsin Koirat.comissa erääseen nimeen. Pyörittelin hetken nimen loppuosaa eri konsonanteilla ja sieltä löytyi Nele! Nyt olen käyttänyt koirieni nimiin a ja e vokaalit, joten kolmannelle ei "enää" jää kuin i, o, u, y, ä ja ö.

Lempinimiä koirillani on yllättävän vähän tai sitten en juuri nyt vaan muista mitään. Java on viime aikoina ollut Tiikeri, josta on käytössä myös muodot Iso-Tiikeri ja Tiikeripötkö. Jälkimmäinen liittyy Javan nukkumistyyliin. Tietyissä piireissä Java tunnetaan myös Suurena Metsästäjänä. Nele on Neppis, Nelenteri, Pikku-Tiikeri, Vemputin ja Vemps. Molemmat koirat ovat nuudeleita ja joskus mininuudeleita. :) Tähän liittyy se hauska tarina, että sanoin Javaa joskus pentuaikanaan puudeliksi ja äitini kuuli nuudeli, josta nuudeli-nimitys on jäänyt. Mini tulee tietenkin koosta.

3 kommenttia:

TyttiKayhko kirjoitti...

Mulla on kyllä Javalle oma hellittelynimi "Javakki" :) Ja sitten Java on usein myös tunnettu Jaavana.

Marja kirjoitti...

Onpa Java ollut tumma pentuna! Mä olenkin miettinyt, että tuleeko Javan nimi juurikin tuosta ohjelmointikielestä :)

Tanja kirjoitti...

Jaava oli kyllä niin vakio jokaisessa agilitykisassa. :) Miten ne aina keksikin laittaa sen toisen a:n sinne, vaikka paperissa oli selvästi yhdellä.