keskiviikkona, kesäkuuta 02, 2010

Nelen kisadebyytti

Eilen oli suuri päivä, kun Nelekin aloitti agilityn kisauransa! Takut järjestivät iltakisat ykkösille Hervannassa ja olin ilmoittanut Nelen hyppyradalle (agilityradalle ei ole menemistä ennen kuin keinu on kisakunnossa). Mentiin kisapaikalle hyvissä ajoin, sillä halusin mittauttaa Nelen agiradalle menijöiden joukossa ja lisäksi Noora & Benny tekivät oman kisadebyyttinsä jo agiradalla.

Nele sai oman kisakirjansa ja melko pian päästiin mittaukseen. Tällä kertaa tuomari käytti mittaa, mutta eipä koossa ollut mitään arpomista, sillä ihan selkeästi Nele oli minikoira. Sen sijaan eteen tuli tuomarinkin yllättävä ongelma: Nelen sirun numero ei vastannut rekisteripapereissa olevaa numeroa. Tätä ihmeteltiin, kun tuomarikaan ei ollut vastaavaan törmännyt ja ehti jo sanomaan, ettei voi päästää meitä kisaamaan. Siru kuitenkin katsottiin vielä kerran ja kone alkoi vilkuttaa vuorotellen kahta numerosarjaa, joista toisesta löytyi sama numerosarja kuin rekisteripapereista. Todella kummallinen juttu ja tuomari totesikin, ettei asiaa kannata sen enempää pohtia ja varmensi Nelen kisakirjan. Täytyy kuitenkin seuraavan eläinlääkärireissun yhteydessä pyytää lukemaan Nelen siru, josko siinä olisi jotain ongelmaa.

Seuraavaksi saimmekin odottaa muutaman tunnin, sillä koirakoita oli agiradalla paljon ja hyppyradalla olimme lähtövuorossa vasta toiseksi viimeisenä. Kävin Nelen kanssa kokeilemassa vähän harjoitusesteitä ja tilanne näytti varsin huonolta: Neleä ei yhtään kiinnostanut agi, vaan nenä oli koko ajan maassa. Tässä vaiheessa muutinkin tavoitettamme siihen, että jos koira suostuu yhtään liitämään radalla niin se on jo saavutus. Hyppyrata itsessään oli helppo kuin mikä. Olisi ollut niin hienoa vetää se täysillä Javan kanssa. Ja muutenkin tunnelma ykkösissä oli niin erilainen kuin kolmosissa! Jotenkin paljon rennompi ja sellainen, että jos vähän sähläsi niin kukaan ei katsonut, että onpa onnetonta menoa. Kolmosissa pitäisi olla niin pro ja huippu, että vähempikin ahdistaa, kun itse ei osaa mitään ja Java tahtoo vain haukkua ja hyppiä päin. Voitaisiinkohan saada Javan kanssa alennus takaisin ykkösiin?

Takaisin asiaan ja Nelen lähtövuoroon. Nele jäi lähtöön kiltisti istumaan ja alku lähtikin todella hyvin, kunnes kepeillä meni ensimmäisen välin väärältä puolelta. Olisi pitänyt tässä vetää hieman taaemmas ja näyttää kunnolla eka väli. Noin muuten kepit menivät ihan ok, näytin jokaisen välin ja aika tarkkaan Nele vielä katsoo minuun pujottelussa (pitää kesän aikana harjoitella itsenäisempää suoritusta). Keppien jälkeen varmistelin valssilla, koska en tiedä olisiko takaaleikkaus muurilla välttämättä onnistunut. Muurin jälkeen teinkin sitten perinteiset ja jätin koiran taakseni. Videolla näyttää lisäksi, että Nele näkee jotain katsomossa ja kiirehtii sinne, jolloin menee hypyn ohi. Tämän jälkeen hoin itselleni mielessäni, että älä jätä koiraa ja hidastin tahtiani. Loppurata menikin ihan ok ja mikä parasta: Nele hyppäsi renkaan oikein!

Ensimmäisen virallisen kisan tuloksena oli 10 virhepistettä ja yliaikaa 7,24 sekuntia. Tällä pääsimme sijalle 20. Olen todella tyytyväinen Nelen suoritukseen! Vauhtia saisi tulla hiukan enemmän, että päästäisiin ihanneaikaan, mutta toisaalta nyt oli kuuma päivä, pitkä odotus ja paljon häiriötä ympärillä. Ja tietty allekirjoittaneen ohjausvirheet polttivat aikaa. ;) Nelen seuraava kisastartti on edessä varmaankin juhannuksena.

3 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Hieno aloitus kilpauralle! Eivät nuo pari pientä virhettä mitään haittaa. Kaikille niitä tulee aluksi. Siitä vain sitten lisää kisailemaan!

Pauliina kirjoitti...

Onnea kisaamisen aloituksesta! Hienosti meni (muutama pikku sähläys kuuluu asiaan) ja varmasti aivan ihana alkaa kisaamaan nyt myös Neppiksen kanssa!

Tanja kirjoitti...

Kiitos! :) Nelen kanssa oli kyllä kiva kisata, niin paljon rennompi fiilis.