sunnuntaina, helmikuuta 28, 2010

Kolmoset korkattu

Ensimmäinen startti kolmosissa on nyt takana. Meinasi taas ennen kisoja jännittää oikein kunnolla ja lähinnä se, että muistaako radan vai ei. Erehdyin myös katsomaan erään videon kolmosista ja alkoi masentaa, kun ei Javan kanssa olla yhtä taitavia kuin videon koirakko.

Minikolmoset oli päivän päättävä luokka ja ehdin katsoa radan useampaan otteeseen ennen omaa rataan tutustumista ja kisavuoroa. Ikäviä ansapaikkoja tuomari oli keksinyt, mutta muuten rata vaikutti ihan kohtuulliselta. Lähdössä Java ei millään olisi halunnut jäädä paikoilleen, vaan hiipi koko ajan eteenpäin. Taisi olla aika kovilla kierroksilla aloituksessa, koska varmasti vaistosi jännitykseni ja lisäksi jouduimme hetken odottamaan vuoroamme turhan lähellä ohikulkijoita, joita Java innostui haukkumaan.

Ensimmäinen ansa oli hypyn jälkeen tuleva putki, johon piti mennä kauempana olevasta päästä. Etukäteen epäilin, että lähempi pää imaisee Javan, mutta sain kuin sainkin Javan valitsemaan oikein. Seuraavaksi oli puomi-putki ansa, joka johti meillä hylkäykseen. Piti mennä putkeen, mutta huonosta ohjauksestani johtuen Java menikin puomille. Putken jälkeen oli varsin mielenkiintoinen keppikulma, josta kuitenkin selvittiin ihan hyvin. Loppurata olisi muuten ollut suht ok, mutta toiseksi viimeisellä esteellä Java päätti tehdä vielä lentokeinun. Tämä harmittaa eniten ja mietin olisiko käskyllä voinut olla vaikutusta siihen miksi Java ei pysähtynytkään. Yleensä olen vähintään kiljaissut keinu-käskyn Javalle, kun aina näyttää, että meinaa juosta suorilta läpi, mutta nyt sanoin käskyn paljon rauhallisemmin (ja hengästyneemmin).Olen todella tyytyväinen tämän päivän rataan hylystä huolimatta! Pelkäsin, että ollaan ihan surkeita kaikkien niiden huippukisaajien keskellä, mutta ei Java todellakaan huonoimmasta päästä ollut. Enemmän pitäisi vain pyrkiä pois turhasta saattelusta esteille, koska siihen menee liian paljon aikaa. Toisaalta tuntuu, että jos yritän vähänkin kauempaa käskyttää Javaa niin se tulee luokseni hyppimään ja haukkumaan. Irtautumisharjoituksia meille siis. :)

1 kommentti:

Ellu kirjoitti...

Hienostihan teidän eka kerta kolmosissa meni. Onneksi olkoon! Noita kisavideoita on aina hauska katsoa.