keskiviikkona, helmikuuta 03, 2010

Pikkukoiria siellä ja täällä

Viime lauantaina koirat pääsivät Iidesjärvelle tapaamaan uusia ja vanhoja koirakavereita. Kyseessä oli pikkukoiramiitti, johon osallistui yhteensä 9 koiraa. Näistä 5 oli jo ennestään tuttuja ja 2 ihan uutta tuttavuutta. Alussa Javan piti komentaa vähän kaikkia, mutta koska koirat olivat lähes koko ajan vapaana, Javakin lähti pian omia polkujaan.

Tällaisissa miiteissä koirien vapaanapito on erittäin hyvä asia, koska silloin ne voivat valita kenen kanssa leikkivät vai leikkivätkö ollenkaan. Hihnassa Java tuntuu nykyään äksyilevän vähän kaikille, ainakin jos tulevat ihan iholle ja vapaanakin innostuu leikkimään vain harvojen ja valittujen kanssa. Vapaana ollessaan Java meneekin yleensä ihan omia reittejä muista koirista pahemmin piittaamatta ja se on ihan ok, koska kuitenkin sietää muiden läsnäolon eikä esimerkiksi yritä aloittaa tappelua. Nele viihtyy paremmin muiden seurassa, varsinkin jos paikalla on kivoja poikia ;), mutta jonkin verran oman tien kulkijaa löytyy myös Nelestä.

Tältä meidän miitissä näytti:

Lumikaan ei pysäytä Javaa - se on vain hidaste

Hurja harjakoira Nele lähestyy

Oli ne hetken paikallakin

Pikkukoirajono

Vastaisuudessa pikkukoiramiittejä saattaa meille olla tiedossa enemmänkin, sillä viime viikolla aloitti toimintansa Tampereen pikkukoirat-foorumi, jonka puitteissa on tarkoitus järjestää yhteistä toimintaa Tampereen seudun pikkukoirille omistajineen. Ei ehkä ole epäselvää, että allekirjoittanut on yhtenä taustahenkilönä tuossa. Itse ainakin kaipasin kovin koirakavereita aikanaan Javalle ja mistäpä niitä muualtakaan löytyi kuin netistä.

Pienenä mainoksena blogista löytyykin vastaisuudessa foorumin banneri. Foorumille tervetulleita ovat kaikki täysi-ikäiset Tampereella (tai lähikunnissa) vaikuttavat pikkukoirien omistajat (pikkukoiraksi luetaan tässä 40cm ja alle koirat).

Ei kommentteja: