lauantaina, helmikuuta 06, 2010

Koirahierojan käsittelyssä

Torstaina Java ja Nele pääsivät koirahierojan käsittelyyn. Hieroja löytyi pikkukoirafoorumin kautta, kun eräs kirjoittajista haki itselleen projektikoiria koirahierojaopiskelunsa puitteissa. Hieronta tapahtui meillä kotona ja koirista huomasi heti, että ne olivat paljon rauhallisempia kuin fyssarilla vieraissa tiloissa. Java varsinkin oli fyssarilla hyvin epäluuloinen ja seisoskeli aluksi ulko-oven lähettyvillä, joten annoimmekin silloin Javalle aikaa tutustua paikkaan ja Nele pääsi ensimmäisenä käsittelyyn.

Nelestä aloitettiin myös torstaina. Pääasiassa oli kiltisti paikallaan, mutta välillä meinasi pää ja erityisesti takajalka nousta. Pientä kireyttä oli selässä aikalailla samassa paikassa, josta fyssarikin mainitsi, mutta muuten Nele oli ok.

Java otti hieronnan varsin rauhallisesti ja pysyi paremmin paikallaan kuin Nele. Käsittelykään ei ollut niin rankkaa kuin fyssarilla, joten nyt ei ollut läähätyksestä tietoakaan. Hierojan mukaan Java ei ollut tapaamistaan koirista sieltä pahimmasta päästä (onneksi!), mutta kireyttä etuosassa oli. Kysyi mitä mieltä Java on portaiden kävelystä ja nyt kun asiaa mietin, niin Java on ehkä mennyt portaita vähän vaisusti. Osan siitä olen laittanut tassuihin jäävän lumen piikkiin, koska se varmasti tekee lattiasta vielä liukkaamman tuntuisen. Ja meillähän portaita riittää, kun asutaan kolmannessa kerroksessa eikä hissistä ole tietoakaan. Hieroja ehdotti, että kantaisin Javan portaat ylös ja alas, koska niiden kulkeminen ei välttämättä ole nyt hyväksi Javalle. Lisäksi apua voisi olla lämmitetyn kauratyynyn (yms.) käyttämisestä. En usko, että Javalla on mitään tätä ideaa vastaan, koska selkeästi pitää lämmöstä.

Javalla on nyt käytössään henkilökohtainen hissi (eli allekirjoittanut), Nele sen sijaan saa käyttää omia tassujaan. Portaat käyvät hyvin kuntoilusta, mutta kieltämättä on vähän mietityttänyt tuleeko niistä jossain vaiheessa koirille ongelma. Pienelle (ja isommallekin) koiralle on varmasti aika rankkaa kivuta portaita jatkuvasti liukkaalla alustalla. Onkin hyvin todennäköistä, että kun tästä muutamme pois, on seuraava osoite rivitalossa.

Ei kommentteja: