keskiviikkona, helmikuuta 17, 2010

Takapenkiltä omaan häkkiin

Ostin tänään koirille kevytmetallihäkin autoon. Aiemmin tytöt ovat matkustaneet turvavyövaljaissa takapenkillä, mutta olen todennut valjaiden kiinnittelyn varsin rasittavaksi puuhaksi. Silloin tällöin valjaiden laittaminen onkin jäänyt, mistä en ole ollenkaan ylpeä. Lisäksi takapenkki näyttää juuri siltä, että siellä matkustaa kaksi koiraa: karvoja, hiekkaa, likaa. Useimmat kyydissä matkustaneet ovat tuskin tästä hätkähtäneet, koiraihmisiä kun ovat enkä usko kenenkään pukeutuvan lenkille parhaimpiinsa. Mutta koirattomilla reissulla on suhteellisen tympeää, kun takapenkki on niin kaameassa kunnossa ja aina sieltä saa keräillä valjaita sekä penkinsuojia ennen kuin matkustajat pääsevät sisään.

Nele on varsin kiltti automatkailija ja lähinnä makailee paikallaan. Pidemmillä matkoilla Nele on jostain syystä kärsinyt pahoinvoinnista, mutta toivon, että se olisi vain hetkellinen ongelma. Java sen sijaan on autossa aivan mahdoton tapaus. Vapaana siirtyy välittömästi pelkääjän paikalle ja jos se on estetty niin kiipeilee ja kurkottelee missä sattuu. Valjaatkaan eivät tätä täysin estä, vaan Java roikkuu silti takaikkunalla. Kurakelien aikaan ikkunan pielet ovatkin varsin mielenkiintoisen näköiset.

Häkin toivon ratkaisevan näitä meidän matkustamisongelmia. Koirat siirtyvät matkustamaan takaluukkuun ja tämä on varsinkin lyhyiden matkojen pelastus. Yleensä olen nimittäin lähdössä jo valmiiksi viime tipassa ja valjaiden kiinnittely on silloin äärimmäisen raivostuttavaa. Nyt voin vain nostaa koirat autoon ja lähteä. Voi olla, että pidemmillä matkoilla yhä käytetään turvavyövaljaita, riippuen vähän miten koirat tottuvat häkissä matkustamiseen. Lisäksi häkki tulee olemaan todella kätevä kesällä, jos tarvitsee ottaa molemmat koirat mukaan, mutta treenata vain toisen kanssa, jolloin toinen voi odottaa häkissään ja takaluukun pystyy pitämään auki. Viime kesänä Nelen agitreenien aikaan jätin Javan välillä autoon odottamaan ja kyllä sitä kävi lämpiminä päivinä mielessä, ettei autossa vain tule liian kuuma.

Tässä kuva häkistä:


Ostin häkin Nekalan Mustista ja Mirristä ja hintaa sille tuli huikeat 25e (kiitos TamSKin -15% jäsenalennuksen ja Javan kisoista voittamien lahjakorttien). Sovitin takaluukkuun ensin pienempää häkkiä, mutta koska halusin mahdollisimman ison (koskaan ei tiedä montako koiraa sinne tulevaisuudessa laitetaan...), kävin hakemassa vielä kokoa suuremman. Onneksi tein näin, koska isompi häkki (79x48x53) oli kuin tehty pikku-Toyotan takaluukkuun! Häkissä on kaksi ovea: toinen suoraan edessä ja toinen oikeassa reunassa. Pienemmässä mallissa etummainen ovi ei mahtunut aukeamaan, mutta isommassa mahtuu juuri ja juuri auki. Asiat menivät siis aivan kuten pitääkin ja olen todella tyytyväinen tähän ostokseen. Toivottavasti koiratkin ovat myöhemmin samaa mieltä.

Seuraavaksi sisustan häkin pehmusteilla ja siitä alkaakin koirien totuttelu uuteen paikkaansa. Jossain vaiheessa täytyy myös tehdä perusteellinen takapenkin siivous. :)

Ei kommentteja: