lauantaina, tammikuuta 05, 2013

Tavoitteita

Vuodenvaihde meni koirien kanssa oikein hyvin. Iltalenkillä kävimme uv-aattona noin 23.15 eivätkä koirat juurikaan välittäneet raketeista. Muita koiria ei näkynyt missään, joten ainakin noin muuten sai lenkkeillä rauhassa. Ylipäänsä tuntui, että meno täällä Hallilassa oli hillitympää kuin Jankassa tai Kalevassa.

Tavoitteiden ja suunnitelmien miettiminen on yleensä suosikkipuuhaani, mutta nyt on ollut jotenkin vaikea päästä edes alkuun. Omalla kohdalla ei tänä vuonna ole tiedossa mitään suurempia muutoksia, toki töitä pitäisi keksiä jostakin. Viime kesän perusteella ennustelenkin kesästä 2013 yhtä kiireistä ja se laittaa miettimään kannattaako esimerkiksi tehdä kovin yleviä agility- tai näyttelytavoitteita, jos suurin osa parhaasta harrastusajasta menee töissä. Lisäksi olen tässä viime aikoina kärsinyt enemmän tai vähemmän pahasta motivaatiopulasta koiraharrastusten suhteen. Ehkäpä keskitynkin koirien kanssa vain oman pihan kukkien haisteluun (tosin koiria taitaa kiinnostaa enemmän niiden syöminen) ja pitkiin metsälenkkeihin...

Toisaalta ilman mitään tavoitteita olisi tylsää:

Java

- Viimeinen ALOn ykköstulos tokosta. Ei todellakaan jätetä tätä nyt kesken, kun TK1 on niin lähellä. Kokeeseen Tallille heti, kun lämpötilan puolesta mahdollista. (Suotavaa olisi myös treenata ennen tätä.)

- Kesällä Agirotuun avoimeen SM-kisaan ja ehkä jopa joukkueeseen, jos löytyy pieniä sekarotuisia kaveriksi. Ennen tätä pari yhteistä kisastarttia, tosin ei talvella (ts. kylmällä). Ehkä voisi harkita paria starttia myös syksylle. Ja tietysti tämäkin tavoite edellyttää treenaamista.

Nele

- Agilityssa tavoitteena nousu kolmosluokkaan. Toivottavasti pystytään tänä vuonna kisaamaan enemmän. Myös Nelen kanssa otetaan suunnaksi Agirotu, avoin SM ja joukkuekisa.

- Osallistutaan kiinanharjakoirien Club Shown Pet-luokkaan.

Lina

- Jatketaan agilityn harjoittelua. Linan osaamisesta riippuen käydään ehkä epiksissä tämän vuoden aikana ja otetaan mahdollisesti osaa Agirodun joukkuekisaan.

- Tänä vuonna unohdetaan isot KV-näyttelyt (paitsi Tampere ja ehkä Pori) ja keskitytään pienempiin ryhmänäyttelyihin. Muutamia näyttelyitä keräsinkin jo listaan, mutta katsotaan kuinka moneen lopulta jaksaa mennä. Koska näyttelyissä pärjääminen tuntuu olevan kiinni tähtien asennosta tai jostain muusta yhtä oudosta, ei sen erityisemmin lähdetä tavoittelemaan tiettyjä laatuarvosteluja saati sertejä.

- Osallistutaan kiinanharjakoirien Club Showhun.

- Jatketaan hajuerottelua ja voisin opettaa Linan etsimään jotain "todellista" hajua.

Kaikki koirat

- Fyssarille tai edes koirahierojalle.

- Ruokinnan parantaminen. Enemmän puuroja ja lihaa, vähemmän nappuloita.

- Naksutellaan!

- Luoksetulon vahvistaminen ja tietty ne kuuluisat ohitukset. Tavoitteena myös hiljaisuus omassa pihassa eli ohikulkijoille, yms. ei haukuta.

- Suunnitelmallisuus. Keskittyminen niihin asioihin, jotka vaativat harjoittelua sen sijaan, että tehdään mitä sattuu.

2 kommenttia:

Iina Annika kirjoitti...

"- Suunnitelmallisuus. Keskittyminen niihin asioihin, jotka vaativat harjoittelua sen sijaan, että tehdään mitä sattuu." Toi oli aika hyvä kohta, sopisi erittäin hyvin myös meidän to-do-listalle...

TyttiKayhko kirjoitti...

Javakillehan on tiedossa agilityä ainakin jossain määrin lainaohjaajan tiimoilta ;) joten Java saa hyvää muistuttelua agiin, niin voitte syksyllä sit hyvin kisailla. Mä koulin sen hyvään ellen loistavaan kuosiin!