maanantaina, tammikuuta 07, 2013

Loppiaiskisat

Kisakausi 2013 aloitettiin eilen TamSKin agilitykisoissa Lempäälässä. Kakkosille oli tarjolla agility- ja hyppyrata. Kisat alkoivat tooooosi aikaisin ja hallilla oltiin jo hieman ennen aamukahdeksaa. Java ja Lina saivat jäädä kotiin nukkumaan.

Ensin oli vuorossa agilityrata. Jätin Nelen istumaan ensimmäisen hypyn taakse ja lähdin kävelemään, kun yhtäkkiä katsomosta huudettiin: Nele päätti tehdä varaslähdön. Kiitokset Tytille ilmoituksesta! :) Olin siis auttamatta myöhässä ja Nele juoksi iloisesti kolmoshypyn ohi. Tästä eka kielto. Viides este oli keinu ja siitä otettiin heti toinen kielto. Ehkä olisi pitänyt antaa Nelelle enemmän tilaa... Otettiin keinu uusiksi ja Nele teki sen todella hienosti. Ennen puomia kaarroteltiin väärään suuntaan ja lisäksi Nele hetken empi puomille menoa (taisi luulla keinuksi). Tästä tuli kolmas kielto ja näin ollen hylätty. Puomin jälkeinen elämä meni hyvin, kunnes tuli kepit ja typerä ohjaaja ei jättänyt koiralleen tarpeeksi tilaa. Toisella yrityksellä Nele pujotteli hienosti ja juostiinkin sitten suoraan pois kentältä, jotta pääsin palkkaamaan Nelen mahdollisimman pian.

(Molempien videoiden ääniraita on yhtä sähinää, joten suosittelen laittamaan äänet pois tai ainakin hiljaisemmalle.)Hyppyradalla Nele suostui istumaan paikallaan ja lähti vasta luvan saatuaan. Rata lähti hyvin, mutta sitten tuli kepit. Nyt maltoin antaa Nelelle enemmän tilaa, mutta jostain syystä toinen väli meni taas pitkäksi. Otettiin uusiksi ja jälleen toinen yritys meni hienosti. Lopussa Nele lähti oudosti kaarrottamaan mihin sattuu ja juoksi toiseksi viimeisen hypyn ohi (oli jostain syystä menossa muurille). Hypäriltä meille 10 ratavirhettä ja 8 sekuntia yliaikaa, jolla päädyttiin sijalle 7/9.Mitäpä sitä voi muuta näiden kisojen jälkeen kuin todeta, että tuntemattomat ovat harjakoiran tiet. Seuraavat kisat ovat näillä näkymin kahden viikon päästä Janakkalassa ja sitä ennen treenaillaan niitä vanhoja tuttuja eli keinua ja keppejä.

Ei kommentteja: