lauantaina, joulukuuta 29, 2012

Tutustumisretki puomille

Linan agilityn alkeisharjoitusten viides ja viimeinen kerta oli 21.12. Tallilla. Näillä näkymin se jäi samalla tämän vuoden viimeksi agiliitelyksi, sillä Nelen tapaninpäivän treeneihin en flunssaisena päässyt.

Viidennelle kerralle olin suunnitellut tällaista:
  • takaakierto
  • puomi
  • pussi
  • kepit
Takaakierrot jäivät tekemättä, kun otettiinkin keinu niiden tilalle. Keinua tehtiin aivan treenien lopussa ja Lina oli ehkä hieman jo väsynyt eikä mennyt ihan niin innokkaasti kuin viime kerralla. Toisaalta edellisestä keinuttelusta oli kulunut pari viikkoa, joten ei ihme, jos este tuntui taas oudolta. Tärkeintä kuitenkin on, ettei Lina vaikuttanut mitenkään pelokkaalta.

Treenit aloitettiin pussilla. Lina menee pussin hyvin, kunhan kangas on hieman ylhäällä. Kerran kangas oli maassa ja Lina päätti peruutella takaisin pussin suulle. Tämän jälkeen oli pakko taas nostaa enemmän pussin kangasta, kun Lina lähti helposti kiertämään pussin ympäri namialustalle.

Keppejä tehtiin nyt toista kertaa ja selvästi Lina meni paljon paremmin kuin viimeksi! Tehtiin kuutta keppiä ja Linalla tuntui olevan jo pieni idea siitä mitä tehdään. Haki muutamassa kohdassa heti oikean välin eikä minun tarvinut niin paljon ohjata hihnalla kuin ensimmäisellä kerralla. Hyvin on alkanut tämä keppien opetus. :)

Uutena esteenä tuli puomi. Linalle selvästi vaikeinta sekä puomissa että A:ssa on ylösmenon kiipeäminen. Kun siitä selvittiin, meni loput puomista ihan kivasti, vaikka Linaa selvästi vähän jännitti. Kontakteille olen hidastanut Linaa hihnalla. Saatiin muutama onnistunut koko puomin suoritus ja pitäisi ehkä miettiä voisiko ylösmenoa jotenkin harjoitella kotona ennen seuraavaa agilitytreeniä.

Nyt olen käynyt Linan kanssa kaikki agilityesteet läpi. Seuraavaksi pitää yhä jatkaa alkeisopetusta ja keskittyä estevarmuuteen.

Ei kommentteja: