perjantaina, joulukuuta 14, 2012

Kohti A:ta ja sen yli

Pakko jälleen kerran todeta, etten ole kovinkaan hyvä treenipäiväkirjan pitäjä. Linan agilityn alkeisharjoitusten kolmas ja neljäs kerta olivat ja menivät, mutta vasta nyt saan aikaiseksi kirjoittaa niistä. Ja senhän arvaa, että puolet kaikesta tapahtuneesta on jo unohtunut...

Kolmannella kerralla (2.12.) harjoittelupaikaksi vaihtui SDP ja varausaikakin oli poikkeuksellisen myöhään, klo 20-21. Näitä muutoksia enemmän koiria kuitenkin haittasi jäätävä pakkanen ja lämmittely sekä jäähdyttely olivat liian lyhyitä, kun kävelystä ulkona ei tullut mitään. Aiheeksi olin suunnitellut seuraavaa:
  • takaaleikkaus
  • eteenlähetys
  • muuri
  • A
  • pussi
Näistä pussia ja jonkinlaista muuria teimme jo pentuagilityssa. Aloitettiinkin pussilla ja reippaasti Lina meni siitä läpi - toki pussin suuta pitää vielä nostaa. Seuraavaksi muuri, jonka perään oli sopivasti laitettu putki, jotta saatiin myös pieni eteenlähetysharjoitus. Muurin kanssa Linalla ei ollut mitään ongelmaa ja putkestakin sujahti vauhdilla namialustan luokse. Java teki tämän saman harjoituksen ja onnistui kerran tulemaan niin vauhdilla, että kompasteli putkessa. Pitää varailla Javalle ensi vuoden alkuun fyssariaika...

Ennen kokonaisen A:n suoritusta palauttelin Linan mieleen kontaktin ottamista. Hyvin Lina sen muistaa, mutta paljon pitäisi vielä vahvistaa, jotta suorituksesta tulisi varma. A:n harjoittelu oli alussa enemmän tai vähemmän säätämistä ja lopulta vein Linaa itse hihnassa A:lla. Ei paras vaihtoehto, kun pitäisi ehtiä palkata koiraa kontaktilla, mutta kaksi tuttua ihmistä sai Linan hämmentymään eikä A:lle kiipeämisestä meinannut tulla mitään. Onneksi saatiin loppuun pari reipasta toistoa.

Lopuksi tehtiin vielä kolmen hypyn sarjalla takaaleikkausta. Tätä ohjaustekniikkaa en ihan heti tarvitse Linan kanssa (koiran pitäisi osata irrota) eikä se ole muidenkaan koirien kanssa mikään ykkösvaihtoehto. Alkuun Lina sai palkan kakkoshypyn takaa ja muistaakseni kokeiltiin pari kertaa koko sarjaakin.


Ei kommentteja: