perjantaina, syyskuuta 16, 2011

Rokotukset kunnossa

Linalla on nyt viimein sekä nelosrokotteen tehostus että rabiesrokotus. Kävimme keskiviikkona Hakametsässä hoitamassa rokotusasian kuntoon ja samalla Lina sai itselleen EU-passin. Javalla ja Nelellä ei tällaista passia ole, kun ei tullut aikoinaan edes mieleen pyytää sellaista... Lina ei pahemmin rokotetta huomannut, kun samaan aikaan sai kuononsa eteen herkkuja. Eläinlääkäri myös tarkisti Linan ja kaikki oli ihan ok. Hampaiden katsomista pitäisi vain nyt harjoitella oikein ahkerasti, kun Lina oli vähän sitä mieltä, että se ei ole niin kivaa ja paikalta voisi vaikka peruutella pois. Ripulinsa jälkeen Lina on välillä kiskonut takamustaan pitkin mattoa ja pyysin eläinlääkäriä tsekkaamaan onko anaalien kanssa jotain ongelmaa. Ei onneksi ollut, molemmat tyhjenivät hyvin eikä niissä oikeastaan edes ollut paljon mitään.

Hakametsän vaaka näytti Linalle 3,1 kg (tämä siis 17-viikkoisena). Linalla on nyt ikää lähes tarkkaan 4 kuukautta ja tästä eteenpäin laitan ikämerkinnät viikkojen sijaan kuukausina.

Maanantaista keskiviikkoon koirat joutuivat ensimmäistä kertaa olemaan kolmistaan koko koulupäivän ajan eli noin 7,5 tuntia. En nauhoittanut yhtenäkään päivänä koirien touhuja, mutta ainakaan naapurit eivät ole vielä muistaneet huomautuslapulla. Kahtena ensimmäisenä päivänä Lina ei ollut tehnyt sisälle mitään, mutta keskiviikkona löytyi matolta pissat.

Iltapäivisin koirista huomasi, että ovat päivän pitkälti vain nukkuneet kotona. Maanantaina Java pääsi ohjattuihin agilitytreeneihin harjoittelemaan pakkovalssia, mutta kaikkien koirien pidempi lenkki jäi välistä sateen takia. Tiistaina koirat tulivat mukaan Tallille, kun kävin kouluttamassa ja nyt päästiin lenkillekin. Torstaina vein kaikki koirat heti aamusta treenaamaan Tallille. Nele teki ensimmäistä kertaa keinua sitten Nokien kisojen ja keinu meni todella hyvin. Myös kepit sujuivat loistavasti ja tällä kertaa Tallilla oli taas verkot niin pystyin niillä varmistamaan, että Nele todella pujottelee loppuun asti. Yllättävästi ongelmia tuotti rengas, jonka Nele hyppäsi turhan monta kertaa sivusta. Javan kanssa tein tokoa, kaikki alokasluokan liikkeet hyppyä lukuun ottamatta. Meni tosi hyvin. :) Myös Lina pääsi tositoimiin harjoittelemaan putkea. Tähän olisi melkein tarvinut avustajan, tosin kokeilin kyllä miten onnistuu mallioppiminen eli Nele menee putken ensin ja Lina Nelen perässä. Ihan aina Lina ei tajunnut ideaa, mutta saatiin myös paljon onnistumisia.

Ei kommentteja: