tiistaina, toukokuuta 24, 2011

Ja Java tokoilee

Viime lauantaina yhdistyksemme järjesti ensimmäisen (mutta toivottavasti ei viimeisen) epävirallisen kilpailun, joka oli avoin kaikille koirakoille. Lajina oli toko ja luokista mukana oli mölli, ALO ja AVO. Tuomarina toimi Mimoza Vierikko ja episten järjestelyistä vastasi yhdistyksemme hallitus.

Itse toimin vaihdellen ilmoittautumisessa, buffetissa ja pisteiden laskijana, mutta osallistuin myös kannatuksen vuoksi ALO-luokkaan Javan kanssa. Java oli odotellut aamusta saakka kisapaikalla kevythäkissään, joten oli intoa täynnä, kun viimein pääsi tekemään jotakin. Harmi vain, että keskittyminen ei kestänyt enää koetilanteessa...

Luoksepäästävyydessä Java oli hieman epäilevä, mutta pysyi kuitenkin paikallaan ja saimme 10 pistettä. Paikkamakuu tehtiin kahdessa erässä ja Javan kanssa ensimmäisessä erässä oli kaksi muuta koiraa. Vieressämme ollut koira oli kovin levoton, tuijotti Javaa ja pelkäsin, että se käy Javan päälle, mutta onneksi pysyi paikallaan ja omistaja hakikin koiran lähes heti pois paikkamakuusta. Kyseessä oli uros, joten tappelua ei ehkä olisi tullut, mutta ei ole kiva, jos Javan paikkamakuu menisi pilalle vieraan koiran takia. Sinänsä en yhtään tykkää paikkamakuusta liikkeenä, kun koiriin (omiin tai vieraisiin) ei voi 100% luottaa. Java pysyi koko kaksi minuuttisen maassa, mutta oli levoton: pää kääntyili ja vaihtoi asentoa. Levottomuudesta pisteitä 9½.

Luoksepäästävyys

Paikkamakuu

Yksittäisliikkeissä Java oli vuorossa ensimmäisenä. Epäilin jo etukäteen jaksaisiko Java tokoilla vai olisivatko kentän hajut liian ihania. Seuraaminen kytkettynä alkoi ihan hyvin, mutta hajosi loppua kohden, kun Javan kontakti katosi. Pisteitä kuitenkin 8. Seuraaminen taluttimetta oli vielä epätoivoisempaa ja lopussa Java melkein ehti merkata kentän laitaan. Onnistuin kuitenkin nappaamaan sen syliin, joten pisteitä tästä sekoilusta tietenkin 0.

Perusasento on kaiken alku ja loppu

Liikkeestä maahanmeno meni muuten kai hyvin (itsestäni vain tuntui, että seuraaminen oli taas mitä sattui), mutta olin kuulema vilkaissut Javaa niin, että sitä saattaisi pitää jopa kaksoiskäskynä. Pisteitä tämän takia 9½. Luoksetulosta saatiin täysi 10.

Javan mielipide tokoilusta

Luoksetulo

Liikkeestä seisomisessa taisin antaa kaksoiskäskyn, mutta en enää muista mistä muusta saatiin pistevähennys. En varmaankaan veikkaa kovin väärin, jos sanon, että seuraamisesta. :) Pisteitä tästä 7. Estehyppy onnistui ensimmäisestä käskystä, joka sinänsä oli taas pieni ihme. Java ei ollut kovinkaan hyvin enää kuulolla, mutta hyppäsi kuitenkin hetken viivyttelyn jälkeen. Hypyn jälkeen suuntasi suoraan liikkeenohjaajan (eli Saijan) luokse, luuli ehkä, että palkka tulee sieltä. Jäi kumminkin paikalleen seisomaan ja saatiin tästä liikkeestä jopa 9 pistettä.

Estehyppy (tästä jo näkee, että Javalla on muuta mielessä kuin pysähtyminen suoraan esteen taakse)

Kokonaisvaikutelmasta saimme 9 pistettä. Tuomarin kommentit olivat samanlaiset kuin edellisissä tokon epiksissä. Java osaa halutessaan, mutta mielenkiinto tokoiluun häviää nopeasti ja kontakti katoaa, joka näkyy varsinkin seuraamisissa. Lisäksi tuomari epäili, että myös kuumuus saattoi vaikuttaa Javan innokkuuteen. Seuraavaksi pitäisi aloittaa liikkeiden ketjutus ja koekestävyyden rakentaminen. Pikkusen alkaa olla kiirekin, kun virallinen koe lähestyy uhkaavasti...

Pisteitä Java sai yhteensä 144,5/200 eli kakkostulos meille. Näillä pisteillä sijoituimme kolmanneksi, mutta episten järjestäjänä jätin palkinnon muille.

Kiitos kaikille osallistuneille, talkoolaisille ja tuomarille! Tytin ottamia kuvia löytyy lisää täältä.

Ei kommentteja: