torstaina, tammikuuta 14, 2010

Tossut Javalle

Viime viikolla oli vaihteeksi jäätävän kylmä ja koirat kulkivat joka lenkillä takki päällä. Ongelmia varsinkin Javalle aiheutti tassujen jäätyminen, minkä vuoksi Java joko hyppi kolmella jalalla tai kieltäytyi liikkumasta. Neleä tassut eivät vaivanneet niin paljon, vaikka sekin kyllä nosteli niitä ylös, jos pysähdyttiin liian pitkäksi aikaa. Lähes joka lenkki mentiin flekseissä, jotta koirat ja omistaja pysyisivät koko ajan liikkeessä.

Kovia pakkasia varten teinkin viime viikonloppuna Javalle tossut. Ohje koirakaveri Masin sivuilta (tuolta Masi > Ompelu). Kiitos Laura varsin selkeästä ja hyvästä ohjeesta! Tällainen pino niitä tuli:

Ei ollenkaan niin hienon näköiset kuin Lauran tekemät, mutta puolustukseksi täytyy sanoa, että ompeluni on muutaman vuoden ajan rajoittunut lähinnä satunnaisiin housujen lyhennyksiin. Toisaalta en myöskään halunnut käyttää näihin liikaa aikaa, ettei sitten harmita niin paljon, jos joku tossuista sattuu katoamaan. Materiaalina on harmaa fleece ja pohjassa työkäsineistä otettu kumipinta. Jälkimmäinen oli muuten hyvä idea, mutta kumi oli turhan pehmeää ompelukoneelle ja ommel meinasi tietyissä paikoissa jumittaa. Jonkin verran suurensin tossujen kaavaa, mutta en ole vieläkään ihan täysin varma tuliko niistä sopivan kokoiset. Lisäksi pukemista häiritsee Javan karvat, joita riittää enemmän kuin tarpeeksi:

Parin lenkin ajan ehdin kokeilla tossuja Javalla ja lopputuloksena oli, että ainoastaan yksi tossu pysyi koko lenkin. Muut putoilivat matkan varrelle, josta keräilin niitä mukaan. Olen melko varma, että ongelma oli huonossa kiinnityksessä eli laitoin ne itse liian löysästi kiinni. Javan vauhtia tossut eivät haitanneet, vaan vaikutti jopa siltä, että Java oli ulkona pirteämpi.

Nyt onneksi pakkanen lauhtui sen verran, että takit ja tossut ovat saaneet jäädä sisälle.

2 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Ole hyvä vaan!

Jestas tota karvan määrään :D Tosiaan varmaan vaikee saada niitä tarpeeks kireelle ton karvan kanssa :P

Unohdettu hymy kirjoitti...

Oih! Sinä sait ne valmiiksi! Tosi hienothan noista tuli :) Meillekin voi tehdä jos haluat :D