perjantaina, tammikuuta 22, 2010

Fysioterapeutilla

Tänään molemmat koirat pääsivät fysioterapeutti Elina Karhumäen käsittelyyn. Ensin katsottiin molempien liikkeet ulkona: Nelestä ei varsinaisesti huomannut mitään erikoista, mutta Javalla ei etuosa liikkunut kunnolla.

Nele pääsi ensimmäisenä käsittelyyn ja pääasiassa pysyi kiltisti paikoillaan. Ainoastaan kipukohdissa ja hännästä vedettäessä Nele oli sitä mieltä, että nyt riittää. Isompia kipukohtia oli pari, mutta esim. venytykset menivät hyvin. Kaikkiaan Nele oli suht hyvässä kunnossa, mikä osittain varmasti johtui pitkästä treenitauosta ja siitä, etteivät Nelen lihakset ole vielä täysin kehittyneet.

Javan kohdalla olikin enemmän jännitettävää. Ensin pelkäsin, ettei Java ole ollenkaan samaa mieltä kyljellä makoilusta, mutta loppujen Java ei rimpuillut juuri yhtään. Ei kuitenkaan rentoutunut alussa niin hyvin kuin Nele. Javalla oli etuosa aivan jumissa ja kipukohtia enemmän. Sen kyllä huomasi, kun varsinkin toista puolta työstettäessä Java läähätti lähes koko ajan. Etutassujen venytykset eivät täysin alussa sujuneet, mutta käsittelyn jälkeen liikkuvuus oli jo ihan toista. Kehuja Java sai lihaksistaan, jotka varsinkin takajaloissa ovat melkoiset.

Sain mukaan ohjeet lihaskuntoharjoituksiin, joita pitää nyt varsinkin Javan kanssa tehdä. Seuraavat kaksi päivää koirat joutuvat kuitenkin lepäämään, mikä osuu juuri hyvin, kun ulkona on niin kylmä, ettei muutenkaan voida lenkkeillä. Lisäksi erityisesti Java saattaa huomenna olla kipeä.

Ei kommentteja: