tiistaina, elokuuta 19, 2014

Yhden startin iltakisat

Viime tiistaina kävin Nelen kanssa kokeilemassa miten keinu sujuu virallisissa kisoissa. Kyseessä oli TamSKin kakkosten iltakisat ja olin ilmoittanut Nelen vain agilityradalle. Mieluummin olisin mennyt epiksiin harjoittelemaan, mutta niitä tuntuu olevan todella huonosti tarjolla ja kun toisaalta käytössä oli TamSKin lahjakortti, kisastartti virallisissa maksoi saman verran kuin epiksissä.

Jostain syystä kisaaminen jännitti taas sen verran, että olin varma, ettei Nele tule menemään keinua, kun huomaa ohjaajan omituisen käytöksen. Eikä minulla oikeastaan ollut mitään selkeää toimintasuunnitelmaa sen varalle, että Nele kieltää keinun, kun tuntuu, että radan jatkaminen tai radalta poislähteminen johtavat ihan samaan lopputulokseen. Onneksi lähdimme radalle heti viidentenä, joten liikaa ei ehtinyt asioita miettiä.

Keinu oli radan neljäs este, heti mutkaputken jälkeen. Nele tuli reippaasti kohti keinua, taisi käydäkin ylösmenokontaktilla, mutta meni sitten sivusta ohi. Itse en muista tilanteesta juuri mitään, mutta radan reunalla katsellut kaveri sanoi, että Nele olisi kompastanut keinulla ja siksi väistänyt sivuun. Toinen yritys ja Nele menikin keinun reippaasti. Harmi, ettei tässä vaiheessa voinut palkata. Loppuradalla kerättiin lisää vitosia sekä pujottelusta (jätti viimeisen välin menemättä) että viimeiseltä hypyltä (meni ohi). Yhteensä 15 virhepistettä ja yli 12 sekuntia yliaikaa. Olimme viimeiset tuloksen saaneet sijoituksella 10/13.

On erityisen hienoa, että Nele suostui kisatilanteessa tekemään keinun! Torstaina teimme keinua agilitytreeneissä eikä suorituksessa ollut mitään ongelmaa. Tästä innostuneena ilmoitin Nelen ulkokisoihin, jotka ovat jo tulevana lauantaina Lempäälässä. Viikon päästä siitä on kalenteriin merkitty myös epäviralliset kisat Kankaanpäässä, jossa voisin vihdoin päästä palkkaamaan Nelen keinulta kisanomaisessa tilanteessa.

Ei kommentteja: