sunnuntaina, elokuuta 03, 2014

Puoli vuotta

Tänään on kulunut puoli vuotta Linan lähdöstä. Enää en itke joka päivä kuten alkuaikoina, mutta ei ole ollut yhtäkään päivää, etten olisi ajatellut Linaa. Tietokoneeni taustakuvana on helmikuusta asti ollut kuva Linasta viimeisenä päivänä kotona takapihalla, jossa Lina juoksee vauhdilla kuvaajaa kohti. Siinä kuvassa Lina ei näytä kipeältä, vaan siltä iloiselta pieneltä koiralta, jona haluan Linan muistaa.

Jokin aika sitten laitoin kansioon kaikki koirien eläinlääkärilaskut ja niistä oli selvästi nähtävissä miten tilanne koko ajan paheni. Samalla tavalla kävi idiopaattisesta kylothoraxista kertovan tieteellisen artikkelin koiralle, jonka tilanne hoidosta huolimatta paheni puolessa vuodessa niin, että koira oli lopetettava. Linan kanssa menin ensimmäisen kerran eläinlääkäriin outojen oireiden takia heinäkuun viimeisenä päivänä 2013 ja puolen vuoden päästä helmikuussa jouduin hyvästelemään rakkaani, kun tilanne kaikesta yrittämisestä huolimatta vain paheni. Helmikuussa olin hyvin varma siitä miten minun tulee toimia ja hyvä niin, sillä nyt mielen on täyttänyt kaikenlainen jossittelu. Olisi kuitenkin ollut väärin Linaa kohtaa jatkaa enää siinä vaiheessa, kun peli oli todellisuudessa jo menetetty.

Lina tammikuisena iltapäivänä, kun olimme kaksin pienellä kävelyllä

Yhtä kaikki - yksi on poissa ja se näkyy sekä tuntuu. Olen yrittänyt pitää itseni kiireisenä ja samalla aina silloin tällöin päivittää tätä blogia, jotta Javan ja Nelen tekemiset eivät jäisi unohduksiin. Silti elämä tuntuu välillä kovin tyhjältä ja siltä ettei tiettyihin asioihin ole enää juuri mitään annettavaa. Toki olen saanut kuulla kysymyksiä uudesta koirasta ja miettinyt sitä paljon itsekin nyt, kun Java jäi eläkkeelle. Toisaalta ajatus pennusta kiinnostaisi, mutta toisaalta Linan lähdöstä tuntuu olevan vielä liian vähän aikaa eikä kolmen koiran lauma erityisemmin innosta. En tiedä, aika näyttäköön miten tässä kaikessa vielä käy.

Suru on lahja jäljelle jäävän
 kaiho on kaipaavan omaisuus
 sen iltaisin tiedän vielä heräävän
 kun tähdissä loistelee ikuisuus

Ei kommentteja: