sunnuntaina, elokuuta 31, 2014

Epäviralliset Kankaanpäässä

Kankaanpään Seudun Kennelyhdistys vietti tänä viikonloppuna uuden koirahallinsa avajaisia ja eilen hallissa järjestettiin epäviralliset agilitykisat. Päätin tulla sekä katsomaan paikallisten harjoittelutiloja että kokeilemaan keinua kisanomaisessa tilanteessa. Jostain syystä Tampereella epiksiin meneminen on ollut kovin hankalaa, mutta nyt kun oltiin ajettu sadan kilometrin päähän sellaisten takia, ei voinut enää keksiä tekosyitä.

Ilmoitin Nelen kahteen starttiin kisaaviin. Periaatteessa olisin voinut käväistä radalla Javankin kanssa putkiluokassa, mutta rataprofiili oli niin vauhdikas, etten tiedä miten olisin Javan kanssa selvinnyt. Javalla kun on paha tapa juosta ohjaajan jalkoihin, joten meidän molempien terveyden kannalta oli hyvä, että Java jäi vanhempieni luokse nukkumaan.

Epikset eivät menneet ihan kuten olin suunnitellut. Ensinnäkään keinua ei tuotu ollenkaan kisaavien radalle, joten siinä meni mahdollisuus päästä palkkaamaan Neleä kisatilanteessa keinun suorituksesta. Toiseksi Nele otti yleisöstä (lue: äidistäni ja siskostani) paljon enemmän häiriötä kuin olisin uskonut ja molempien ratojen videoilla näkyy, että Nele vilkuilee hyvin paljon yleisöön ja on useampaan otteeseen menossa kohti radan reunaa.

Ensimmäisessä startissa kaikki meni hyvin, kunnes vastaan tuli kepit ja Nele päätti lähteä tsekkaamaan löytyisikö tuttuja yleisöstä. Loppurata meni sitten ihan miten sattui ja esimerkiksi kolmesta viimeisestä hypystä Nele meni kaikista ohi. Toinen startti meni alussa samaan tapaan kuin eka, tosin Nelen vauhti alkoi hiipua eikä toiselle esteelle kokeilemani pyöritys oikein onnistunut (ekalla radalla tein tähän pakkovalssin, joka toimi tai ainakin onnistui paremmin). Keppien hakeminen oli taas jotenkin hankalaa, mutta nyt Nele ei sentään poistunut radalta ja pujotteli loppuun asti oikein. Toisesta startista olisimme voineet päästä jopa palkinnoille asti, jos olisin korjannut viimeisen hypyn, josta Nele tuli ohi. Jotenkin vain ajattelin, että meillä olisi jo hylätty alla enkä muutenkaan ole kisoissa yleensä jaksanut korjannut tällaisia. Toisen startin video:

Ei kommentteja: