perjantaina, elokuuta 08, 2014

Javan silmäkontrolli

Viime viikon torstaina kävin Javan kanssa Hakametsässä silmäkontrollissa. Edellisen kerran oltiin kontrollissa toukokuun lopussa, joten tarkistusväli venyi nyt kahteen kuukauteen.

"Oikeakin silmä oli nyt erittäin hyvän näköinen, siinä oli kokonaan kirkas sarveiskalvo ja iiris, kirkkaat myös etukammio ja lasiainen. Silmänpohjaan nähtiin hyvin, ja siellä verkkokalvo oli kiinni ja normaalin ja näkevän näköinen."

Eläinlääkäri oli oikein tyytyväinen Javan silmän tämän hetken vointiin, mutta sanoi, ettei uskaltaisi vielä jättää kortisonilääkitystä pois. Lääkitys siis jatkuu yhä samalla, pienellä annostuksella ja onneksi Javalle ei ole tullut siitä mitään sivuvaikutuksia. Paitsi ehkä Java on vielä enemmän ruoan perään... Silmänpaineet tarkistettiin samalla reissulla eikä niissä ollut huomauttamista, tosin oikean silmän paine oli korkeampi kuin vasemmassa (molemmat silti raja-arvojen sisällä).

Seuraava kontrolli kutsuisi puolen vuoden päästä eli joulun tienoilla, ellei mitään tapahdu tässä välissä. Mahdollisuuksien mukaan voisin viedä silloin myös Nelen viralliseen silmätarkistukseen, kun edellisestä kerrasta on aikaa jo pari vuotta.

Ei kommentteja: