lauantaina, syyskuuta 21, 2013

Ylimääräinen valmennus ja omatoimitreenit

Keskiviikkoiltana ajelin pitkästä aikaa vain Javan kanssa SDP:lle. Olin ostanut yhden ylimääräisen Anne Huittisen keskiviikkovalmennuksen, kun oli sopivasti vuoro myynnissä juuri vapaapäiväksi. Viikon päästä tästä olisi meidän varsinainen vuoro eli Nelen valmennus, joten nyt Java pääsi harjoittelemaan, kun kerran kisasuunnitelmiakin olisi tiedossa.

Hallilla odotti tällä kertaa 35 esteen rata:


Yhteistyö Javan kanssa oli hieman hakusessa, mutta ei mikään ihme, kun en edes muista koska ollaan viimeksi agiliidetty yhdessä ohjatuissa treeneissä. Selvittiin kuitenkin koko radasta ja sain tehtyä mm. sylikäännöksen (esteet 11-12), vastakäännöksen (esteet 3, 16 ja 25) ja vippauksen (esteet 30-31). Suurimmat ongelmat olivat jostain syystä A:n kanssa, josta Java meinasi mennä ohi tai hyppäsi kontaktin, ellen laittanut namialustaa. Kaiken kaikkiaaan oli oikein kiva mennä Javan kanssa, kun sai mennä lujaa ja luottaa siihen, että koira osaa.

Torstaiaamuna ajelin taas samaan suuntaan, mutta nyt kyydissä oli Nele. Kävin tekemässä harjoitussuunnitelman mukaisen omatoimitreenin. Pakkovalssi saatiin mukaan rataan, kuten myös keinu. Näissä treeneissä Nele ohitti keinun kerran ja pari kertaa teki loikan keinun päästä juuri, kun keinu oli laskeutunut. Ei olisi koskaan pitänyt palkata Neleä noin metrin päästä keinusta, koska siitä tämä loikkaamisongelma aikoinaan sai alkunsa. Onneksi nykyään tietää jo paremmin miten keinu kannattaa opettaa... Kepit otettiin pari kertaa molemmin puolin ja vaikka Nele selvästi alkaa ennakoida pujottelun loppupuolella palkkaa, onnistuttiin tekemään joka kerta onnistuneet toistot. Kontakti- ja takaakiertoharjoituksia pitäisi vielä ehtiä tekemään tällä viikolla ja omatoimitreenin perusteella voisin todeta, että varsinkin ensimmäiset olisivat tosi tärkeitä.

Ei kommentteja: