tiistaina, marraskuuta 06, 2012

Valsseja

Viime sunnuntaina olin Nelen kanssa Tappien järjestämässä Juha Ruokosen agilitykoulutuksessa SDP:llä. Olen aiemmin ollut Juhan koulutettavana Javan kanssa ja tykkäsin paljon koulutuksesta. Olikin mukava palautella silloin kuultuja asioita uudestaan mieleen. Olin Nelen kanssa möllit-kakkoset ryhmässä, jossa oli yhteensä kuusi koirakkoa. Jokaiselle koiralle oli aikaa 20 minuuttia ja teimme rataa kahdessa osassa (2 x 10 min). Rata näytti tältä:


Ensimmäisellä vuorolla tein Nelen kanssa radan esteelle 10 asti. Ja senkin kolmessa pätkässä eli esteet 1-3, 3-6 ja 8-10. Ensimmäinen ongelma oli musta mutkaputki eli este numero 1 eikä Nele ollut ainut, joka empi tässä putkeen menoa. Pitäisi tällaisissa tilanteissa vain muistaa saattaa koira kunnolla putkeen, sillä Nele tuli putken sen verran hitaasti, ettei minulla ollut ongelmia ehtiä hypylle 2. Ennakoivaa valssia piti hieman treenailla ja muistaa, ettei jätä koiraa hartialinjansa taakse (vaihda käsi vasta, kun koira tulee maahan hypyn takana!).

Varsinainen valssikaan ei heti sujunut: vaihdoin käden liian nopeasti, olin myöhässä ja liikuin liian pitkälle. Korjailtiin tätä ja otettiin mukaan myös esteen merkkaus (osoita vastakkaisella kädellä kohti koiran ponnistuspaikkaa, ei estettä!). Jostain syystä putket eivät olleet Nelen suosikkeja, vaan myös putki 6 piti ottaa pari kertaa uusiksi. Välistäveto esteillä 9 ja 10 meni jo paremmin, kun vaan muistan olla ajoissa.

Toisella vuorolla aloitettiin juoksemalla suoraan esteet 10-13, sillä aluksi Nele kääntyi oman liikkeeni mukana ennen hyppyä 13. Päällejuoksu toimi hyvin, pitää muistaa se oma hartialinja. Lopussa treenailtiin taas valssia hypyillä 19 ja 20. Piti ottaa mahdollisimman isot askeleet, mutta tuntui, että vauhdissa homma ei ihan toiminut. :) Viimeisenä tehtiin koko rata eli esteet 1-21:Juhan koulutus oli jälleen oikein hyvä ja 20 minuuttia treeniaikaa Nelelle juuri sopivasti. Nyt vain pitäisi muistaa omissa treeneissäkin koulutuksen opit ja harjoitella valssien ajoituksia.

Ei kommentteja: