keskiviikkona, lokakuuta 17, 2012

Hei, me muutettiin!


Syys-lokakuun vaihde toi kaksi suurta muutosta allekirjoittaneen elämään, jotka molemmat vaikuttavat myös koirieni elämään tavalla tai toisella. Ensinnäkin valmistuin Ahlmanin parivuotisesta koulutuksesta puutarhuriksi eli seuraavaksi tavoitteena olisi päätyä jonnekin töihin. Kesän kiireen jälkeen koirat ovat nyt saaneet nauttia paljon kotona olevasta omistajasta.

Enemmän koiria suoraan koskettaa muutto pois Jankasta. Jankassa viihdyin puolitoista vuotta ja asuinalueena paikka oli ihan ok, ainoastaan metsä olisi saanut olla lähempänä. Alkuvuodesta löysin kuitenkin itseni hieman yllättäen parisuhteesta ja nyt syksyllä päätimme kantaa kahden kodin tavarat saman katon alle. Muuton myötä päättyi siis samalla koirien yksinhuoltajuus. Koirat ovat ottaneet kepon hyvin vastaan: Java löysi leluilleen uuden heittäjän, Nelen ja Linan mielestä rapsuttajia ei voi koskaan olla liikaa.

Ja mihin me muutettiin?


Uusi osoite sijaitsee Hallilassa ja kyseessä on rivitalokolmio. Neliöitä löytyy huikeat 78,5 ja mikä parasta: meillä on nyt piha! Niin kovin kauan kaivattu ja odotettu. Pihaa reunustavat syreenit, mutta varsinainen aita siitä puuttui eivätkä koirat pariin viikkoon saaneetkaan kulkea kuin etuovesta. Aitatarpeet löytyivät Biltemasta (aitaverkko) ja Kodin Terrasta (tukikepit). Aita pystytettiin lauantaina ja alkuhämmennyksen jälkeen koirat ovat innoissaan tutkineet pihaa. Valitettavasti nurmikon kaivaminen ja mullan syöminen kiinnostaa kaikkia kolmea...

Aidan korkeus on noin metrin, joka yhdessä syreenien kanssa toivon mukaan pitää myös lintukoiran pihalla

 Pikku-apulaiset avustivat pihan siivoamisessa


Erityisesti Javan kannalta oma aidattu piha on huippujuttu

Hallilassa metsä on pienen kävelymatkan päässä kotoa - juuri tällaista olen toivonut! Nele ja Lina ovatkin saaneet juosta todella paljon nyt vapaana. Javaa olen pitänyt valjaissa ja fleksissä, joka on toiminut kohtuullisen hyvin siihen nähden, että Java on metsässä aivan ylikierroksilla. Itse olen nauttinut suunnattomasti siitä, ettei koiria tarvitse joka kerta viedä koko lenkkiä nahkahihnoissa, vaan esimerkiksi aamulenkki voidaan aloittaa tällaisista maisemista:

Kiireetön aamulenkki metsässä = parasta!


Nele ottaa metsälenkeistä kaiken irti, Linan mielestä on pikkuisen liian märkää ja kuraista

Java on kulkenut 5 m fleksissä, tosin laatikossa olisi myös 8 m hihna

Kotona koirat ovat olleet jo useita kertoja yksin. Alussa nauhoitin koiria pari kertaa eikä nauhoituksissa onneksi kuulunut kuin lyhyitä haukahduksia. Koirat reagoivat tässä herkemmin ympäristön ääniin kuin kerrostalossa eikä asiaa ainakaan auta naapurissa yksinäisyyttään haukkuva koira. Omilla haukkumisen aloittaa yleensä Nele tai Lina ja koska joukossa tyhmyys tiivistyy, kaikki koirat liittyvät kuoroon. Noin muuten koirat ovat ottaneet uuden asunnon kodikseen eivätkä enää seuraile minua kuten heti muuton jälkeen. Javalle tämä muutto oli jo neljäs, Nelelle toinen ja Linalle ensimmäinen.

Koirien hihnat saivat Ikeasta omat koukut, jotka kiinnitettiin sopivasti ulko-oven viereen

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Saisinko udella mitä Javalle nykyisin kuuluu polvien osilta? Omaltani leikattiin 4 viikkoa sitten toinen polvi ja toinen leikataan tässä lähiaikoina. Tuntuu välillä, ettei tuo parane ikinä. Pystyttekö tekemään ihan pitkiä lenkkejäkin ilman oireiluja? Kuulisin mielellään vähän polviasioita :)

Tanja kirjoitti...

Javalle kuuluu hyvää, tosin ei valitettavasti olla käyty pitkään aikaan fyssarilla tai hierojalla, jotta tietäisi onko Javalla jumeja tms. Java on taitava peittämään oireilua, mutta ainakin näennäisesti neiti vaikuttaisi olevan kunnossa. :) Jos ei tiedä, että Java on leikattu, on sitä todella vaikea huomata.

Viime aikoina pisimmät lenkit ovat olleet puolentoista tunnin metsälenkkejä enkä ainakaan niiden jälkeen ole huomannut mitään erityistä. Toisaalta Java ei juokse vapaana, vaan joutuu tyytymään fleksiin ja se estää pahimmat säntäilyt.

Ensi viikolla ollaan suuntaamassa eläinlääkäriin ja ajattelin pyytää eläinlääkäriä katsomaan Javan polvia. Palailen sitten omassa postauksessaan asiaan. :)

Lea kirjoitti...

Hihii, sä oot taas vähän niinkuin mun naapuri ;)

Tanja kirjoitti...

Totta! Taidetaan vähän seurailla sua. :P