sunnuntaina, lokakuuta 07, 2012

Syysretkellä Pukalassa

Eilen koirille oli tiedossa mukavaa ohjelmaa, kun lähdimme Tappi-porukalla syysretkelle Pukalan virkistysmetsään. Tosin Javan jätin tylysti retkeltä pois, kun ajatus hihnassa kiskovasta ja pantaansa tukehtuvasta koirasta ei erityisemmin innostanut. Lisäksi kolme koiraa ja kamera on yhdistelmä, jonka olen jo aiemmin todennut huonoksi. Näin ollen mukaan pääsivät vain Nele ja Lina, mutta ei Javakaan sentään jäänyt yksin kotiin, vaan matkasi Hervantaan.

Retkellä ylitettiin puroja, kuva: Tytti Käyhkö

Ja kaatuneita puita (toiset ylitti, toiset meni alta), kuva: Tytti Käyhkö

Perjantaiset kaatosateet poistuivat sopivasti Pirkanmaan yltä lauantaiksi ja koko retken ajan saatiin nauttia hyvästä ilmasta. Aivan loppusuoralla alkoi hieman sataa ja järven rannassa tuuli meinasi viedä pienimmät mukanaan, mutta käytännössä päästiin vain märillä kengillä ja tassuilla. Retkellä oli mukana yhdeksän ihmistä ja kaksitoista koiraa, joista muutama oli Nelelle ja Linalle ennestään tuntemattomia.

Nelen lisäksi kuvassa Hila ja naapurissamme asuvat kääpiösnautserit Minttu ja Saana

Onko pakko, jos ei tahdo?

Makkarat pysähdyttiin paistamaan Roninmaan laavulla noin puolivälissä valitsemaamme reittiä. Nele sai tässä vaiheessa päällensä takin ja Lina pääsi syliin lämmittelemään. Molemmat myös avustivat erittäin mielellään makkaran syömisessä. :)

Koirat valvoivat tarkasti makkaroiden paistamista, kuva: Tytti Käyhkö

Tungosta sylissä, kuva: Tytti Käyhkö

Paria pientä rähinöintiä lukuun ottamatta kaikki koirat tulivat keskenään toimeen ihan hyvin, varsinkin kun oltiin liikkeessä. Nele ei onneksi haastanut riitaa kenenkään kanssa, vaan hyppeli omia polkujaan ja Lina seurasi varsin tiivisti perässäni eikä juurikaan ottanut kontaktia muihin koiriin. Molemmat koirat liikkuivat koko retken ajan vapaana ja saimme onneksi lenkkeillä pitkälti omalla porukalla, sillä muita retkeilijöitä tuli vastaan vain laavulla.

Järven rannassa pienet harjakoirat meinasivat lähteä lentoon

Yhteiskuva retkiporukasta, kuva: Tytti Käyhkö

Kaikki retkikuvat ovat nähtävissä täällä.

Ei kommentteja: