keskiviikkona, heinäkuuta 25, 2012

Kysymyksiä ja vastauksia

Kesäflunssan sairastamisen ohessa on juuri sopivasti aikaa vastata Tainalta napattuun haasteeseen.

1. Millainen on unelmakoirasi?

En ole oikeastaan koskaan miettinyt mitään erityisiä unelmakoiran kriteerejä. Luonteeltaan koira saisi olla sekoitus nykyisistäni: Javan into tekemiseen, Nelen helppo käsiteltävyys ja Linan iloisuus. Kooltaan pieni (agilityssa mini tai medi) ja mahdollisimman terve.

2. Harrastatko koirien lisäksi jotain muuta? Mitä?

En säännöllisesti. Valokuvausta tulee tehtyä silloin tällöin (nykyään liian vähän!) ja vähän harkitsen, josko sitä syksyllä palaisi aerobicin pariin.

3. Mikä on mielestäsi tärkein ominaisuus hyvässä harrastuskoirassa?
 
Saalisvietti ja/tai ahneus, jotta koira on helppo motivoida ohjaajan kanssa työskentelyyn.

4. Mitä mieltä olet koiranäyttelyistä?

Aiemmin olin sitä mieltä, että näyttelyt ovat aivan turha juttu enkä tule koskaan osallistumaan koirani kanssa niihin. Mutta mieli muuttui kaikissa niissä mätsäreissä, joissa kävin Javan kanssa ja sen jälkeen olen vain odottanut, että saisin mahdollisuuden osallistua koiranäyttelyyn. Linan kanssa olen viimeinkin päässyt ja pääsen näyttelyihin, mutta yritän olla ottamatta tätä harrastusta liian vakavasti. Valitettavasti näissä muutamassa tämän vuoden näyttelyssä olen jo päässyt näkemään ja kokemaan ne ikävät puolet (tuomarit palkitsevat ontuvia koiria, kehän laidalla jauhetaan paskaa muista, pienestä arvostelulapusta saa maksaa kahden viikon ruokarahat, jne.).

5. Mikä on toistaiseksi ollut hienoin hetki/ hetket jonka olet kokenut koirasi kanssa?
 
Hienoimpia hetkiä ovat olleet erilaiset reissut ja matkat koirien kanssa. Monesta löytyy juttukin täältä blogista.

6. Miten päädyit rotuun/rotuihin joita sinulla on?
 
Halusin aiemmin perhoskoiran (pidän niiden ulkonäöstä ja koosta), joten kun vastaan tuli ilmoitus perhoskoira/kiinanharjakoira-yhdistelmästä, päätin ottaa sellaisen, vaikken tiennyt harjakoirista mitään. Oikeasti mietin silloin miltä pentu mahtaa näyttää, kun perhoskoiralla on niin paljon karvaa ja harjakoirilla ei yhtään. :) Javan myötä tutustuin ja tykästyin yhä enemmän harjakoiriin, kunnes lopulta otin sellaisen ihan omaksi.

7. Haluaisitko ryhtyä kasvattamaan koiria? Miksi? Miksi et?

En. Pennut ovat ihania, mutta kasvattamisessa tulee mukana liian suuri vastuu ja toisaalta huoli siitä millaisiin koteihin pennut päätyvät. Lisäksi esimerkiksi harjakoirissa "kasvattajia" tulee kuin sieniä sateella ja pelkkä määrän lisääminen on aivan turhaa.

8. Minkälaiset asiat koiran omistamisessa ärsyttävät sinua?
 
Välillä ärsyttää se, että koirat sitovat niin paljon ja kaiken menemisen joutuu aina miettimään tarkkaan. Hihnalenkkeily kaupungissa ja välillä suuri huoli koirien hyvinvoinnista stressaavat nekin.

9. Mikä on suurinta mitä olet koirasi kanssa saavuttanut? (voi olla harrastusjuttu tai ihan mitä tahansa)

Javan kanssa kaksi ykköstulosta tokon alokasluokasta ja nousu kolmosiin agilityssa. Nelen kanssa nousu kakkosiin agilityssa.

10. Mitä haluaisit saavuttaa koirasi kanssa?

Javalle haluaisin saada TK1-koulutustunnuksen, Nelen kanssa nousta agilityssa kolmosiin ja Linan kanssa aloittaa sekä edetä agilityssa. Linalle haluaisin joskus myös saada Suomen muotovalion arvon.

11. Jatka seuraavaa lausetta: Jos minulla ei olisi koiraa niin...

...elämäni olisi paljon tylsempää.

Ei kommentteja: