torstaina, heinäkuuta 05, 2012

Vaihteeksi agilitya

Eilen pääsimme pitkästä aikaa agilitytreeneihin, kun keskiviikoksi osui sopivasti vapaapäivä. Edellisestä kerrasta oli kaksi viikkoa ja sen kyllä huomasi, sillä Nele oli aivan innoissaan päästessään radalle.

Treeniryhmässämme on kiertävä kouluttajavuoro ja eilen oli oma vuoroni. Valitsin meille uusimmasta agi.fi-lehdestä aurinkoharjoituksen, jossa oli keskellä kaksi putkea ja ympärillä yhteensä kahdeksan hyppyä. Teimme ensin helpon ykkösharjoituksen ja sen jälkeen kolmosen (lehden valmiita ratasuunnitelmia), jossa olikin jo muutama haastavampi kohta. Tytillä oli videokamera mukana, joten tältä se näytti (ja kyllä, juoksin ilman kenkiä!):Alun pimeän putkikulman Nele hakee hienosti ja takaakiertokin menee hyvin, mutta toisen putken jälkeisen hyppypyörityksen epätoivoinen jaakotus-yritys saa allekirjoittaneenkin huvittumaan. Huomaa, että ohjaustekniikat ovat pikkuisen ehkä unohtuneet... Tytin blogista voitte vilkaista miltä jaakotuksen olisi pitänyt näyttää. :) Itse vaihdoin suosiolla tekniikkaa. Lopun pakkovalssi saatiin sentään onnistumaan ja siihen olikin hyvä päättää rataharjoitukset.

Yksittäisenä esteenä otettiin vielä keinua (kahden hypyn kautta) ja videon ensimmäisellä toistolla Nele jää keinulle ihmettelemään, vaikka olikin suorittanut keinua jo ennen videointia. Jotenkin Nele muuttuu heti epävarmaksi keinulla, kun sinne käskytetään ja oma liikkeeni jatkuukin keinun ohi. Toisella toistolla jättäydyin alussa hieman enemmän Nelen taakse ja sillä kertaa keinu sujui.

Hallilla treenimotivaatio on aina huipussaan ja muistaa miten kivaa agility onkaan, mutta kotona sama motivaatio on niin pahasti hukassa. Javan kanssa tuntuu turhalta tehdä mitään, kun agilityura on väistämättä ohi. Nelen kanssa voisi ja pitäisi harjoitella nyt, että noustaan kolmosiin, mutta sekin tuntuu turhalta, kun ei kuitenkaan pärjätä huippukoirakoille. Ja Linan kanssa on esteenä aloittamisen vaikeus ja pelko siitä, että epäonnistun taas esteiden opettamisessa. Kunpa sitä löytäisi uudestaan ilon agilityyn eikä laji olisi jatkuvaa riittämättömyyden kokemista...

Ei kommentteja: