sunnuntaina, tammikuuta 22, 2012

Turku KV

Tänään oli vuorossa Linan viimeinen esiintyminen pentuluokassa. Tarkoitus oli lähteä kohti Turku KV:ta klo 6.30 aamulla ja olin laittanut kännykän herättämään hyvissä ajoin, mutta niinhän siinä kävi, että nukuin lahjakkaasti pommiin ja herätessä kello näytti 6.20. En olekaan hetkeen joutunut lähtemään niin vauhdikkaasti kuin tänä aamuna. Java ja Nele pääsivät hoitoon Hervantaan ja matkaseuraksi Turkuun lähti harjakoira Sony omistajansa kanssa. Menomatka ei sujunut aivan kivuttomasti, kun matkalla räpsähti liikennekamera, joita Turun tien varressa oli enemmän kuin tarpeeksi...

Harjakoirien pentu- ja junnukehä alkoi klo 10 ja olin kehän laidalla noin 9.55 eli ehdittiin kuitenkin "ajoissa". Paikalla oli onneksi yksi urospentu, joten ehdin hetken laittaa panikoivaa Linaa ja sitten mentiinkin jo kehään. Linan lisäksi paikalla oli kaksi muuta narttupentua.


Tuomarina Robert Dunlop, Iso-Britannia


Linaa jännitti niin paljon, ettei suostunut syömään juustoa, joka on Linan kohdalla aivan poikkeuksellista. Liikkeessä häntä nousi todella vähän, mutta pöydällä Lina oli ihan kiltisti ja antoi tuomarin tutkia. Kaikesta kiiresäntäilystä johtuen en itsekään ollut parhaalla mahdollisella tuulella enkä tsempannut Linaa niin paljon kuin olisin voinut. Jostain syystä tuomari kuitenkin tykkäsi Linasta ja sijoitti meidät ensimmäiseksi kunniapalkinnolla, joka tarkoitti sitä, että pääsimme kilpailemaan pentujen ROP-tittelistä. Urospentu esiintyi reippaammin kuin Lina, joten se valittiin rotunsa parhaaksi ja Lina sai VSP:n (vastakkaisen sukupuolen paras).

Arvostelu oli mukavaa luettavaa:

Nice shape, pleasing head, good muzzle length, clean cheeks, good mouth, lovely eye, large erect ears, enough neck, well-angulated front & rear, good bone, well set tail, low hocks, nice picture in standing, moved well.

Katselin jonkin aikaa harjakoirien kehää, kun myös Sony käväisi esiintymässä. Ensi kerralla Linakin on jo junnuissa. :) Näyttelyreissun lopuksi piti tietenkin käydä nopeasti shoppailemassa. Ostin Linalle Isle of Dogs-sarjan N50 Light Management-hoitoaineen ja Isle Straighten-viimeistelysuihkeen. Kehän laidalla olin katsellut millaisia trimmauspöytiä ihmisillä oli koirilleen ja bongannut varsin kätevän näköisen pienen kokoontaittuvan pöydän. Tokihan sellainen piti sitten hommata itsellekin, kun en tykkää harjata Linaa lattialla ja vanha trimmauspöytäni on turhan painava kuljettaa.

2 kommenttia:

Ellu Mattila (ex-Kivinen) kirjoitti...

Hienot sivut ja söpösiä nuo sun karvalapset ja säkään et oo vanhentunu päivääkään vaikka pian tulee pyöreitä vuosia täyteen! Vanhoja ollaan! T:Ellu =D

Tanja kirjoitti...

Siis mähän täytän luonnollisesti tänä(kin) vuonna 25. :D