perjantaina, tammikuuta 06, 2012

Tavoitteet ja suunnitelmat 2012

Taas on yhdestä vuodenvaihteesta selvitty! Javalle ja Nelelle tuttua mekkalaa, mutta Linan reagointi oli arvoitus. Aloitettiin uudenvuodenaatto puolentoista tunnin lenkillä Niihaman metsissä, jotta koirista saisi suuremmat energiat pois. Mukaan lähti muutama koirakaveri ja vietettiin varsin mielenkiintoisia hetkiä isoja ojia ylitellen sekä metsästä yhtäkkiä ilmestynyttä saksanpaimenta ja pyöräilijää väistellen. Kaikki tämän postauksen kuvat ovat Niihaman lenkiltä. Illalla annoin koirille vielä ydinluut ja niitä koko porukka söi tyytyväisenä raketeista huolimatta. Iltalenkki tehtiin kymmenen jälkeen ja sekin meni ihan ok, vaikka Linasta olikin pientä hämmennystä huomattavissa.

Tämä alkanut vuosi tuo taas tullessaan muutoksia. Ei välttämättä koirille, mutta itselleni kylläkin, kun valmistun näillä näkymin syksyllä. Vielä on jatkosuunnitelmat avoinna, mutta ne varmasti selviävät tämän vuoden aikana. :)

Seuraavaksi yhden suosikkiasiani pariin eli listailemaan:

Java


- Suurin toive on, että Java pysyisi terveenä!

- Olen miettinyt Javan siirtämistä ns. sunnuntaiharrastelijaksi agilityssa. Mieleen on jäänyt kummittelemaan eläinlääkärin kommentti siitä, että leikattu on aina leikattu eikä koskaan terveen veroinen. En halua tieten tahtoen rikkoa Javaa ja sekarotuisuuden takia ollaan oikeastaan agilityssa saavutettu se mitä voidaan. Koska Java kuitenkin suuresti rakastaa agia, emme aio sitä ihan täysin lopettaa. TamSKin talvikausi jatketaan loppuun agilitytreeneissä vuoroviikoin ja kesällä Javalla saa agiliitää omatoimitreeneissä. Huvin vuoksi voidaan myös silloin tällöin osallistua kisoihin (vain kesällä), kuten esimerkiksi Agirotuun.

- Tokossa yritetään saada viimeinen ALOn ykköstulos, jotta Java saisi TK1-koulutustunnuksen. Jos oma motivaatio riittää, voisimme harjoitella myös AVOn liikkeitä.

- Kokeillaan Javan kanssa jotain uutta lajia, kuten mejää tai rallytokoa.

- Käydään koirapuistossa! Itse en ole mikään koirapuistojen suuri ystävä, mutta koska Javan vapaana pitäminen on niin hankalaa, täytyy mennä paikkaan, jossa on aidat ympärillä. Tämä voisi melkein olla sellainen mun ja Javan oma juttu ja katsotaan löytyisikö puistoon mukaan jopa koirakaveri, jonka kanssa Java haluaisi leikkiä (tämä voi olla ehkä liian haastavaa).

Nele


- Agilityssa tavoitteena on mikäpä muukaan kuin kakkosiin nouseminen. Treeneissä pyritään parantamaan entisestään estevarmuutta erityisesti keinulla ja kepeillä sekä harjoitellaan enemmän kolmosten kiemuroita. Lisäksi kontaktitreeniä. Muutamat epikset voisi yrittää käydä, jotta pystyisin palkkaamaan Nelen "kisatilanteessa". Voisin myös yrittää opettaa Nelen leikkimään agilitykentällä ja palkkautumaan lelustakin.

- Osallistutaan taas harjakoirien Club Shown Pet-luokkaan, jos näyttelyn aika ja paikka sopii.

- Kokeillaan Nelenkin kanssa uutta lajia, kuten mejää.

- Alkuvuodesta kuvattavaksi Ventelälle (lonkat, kyynärät, selkä).

Lina

Kuva: Johanna Lipponen

-Aloitetaan agility ihan oikeasti. Harjoitellaan esteiden suorittamista ja ohjauskuvioita. Ja ennen kaikkea pidetään agilitykentällä ihan törkeän hauskaa!! Tammikuussa aloitetaan pentuagilitylla, keväällä katsotaan jokin alkeisryhmä ja syyskuussa toivon mukaan Lina saisi oman paikan treeniryhmästä.

- Koska on vielä vaikea ennakoida mitä näyttelytuomarit tykkäävät Linasta, en aseta näyttelyiden suhteen mitään tavoitetta. Yritetään kuitenkin osallistua vähintään lähinäyttelyihin ja käydä Virossa kerran tai kaksi.

- Etsin Linan turkille sopivat pesuaineet.

- Mahdollisesti terveystarkistus (silmät, polvet), tämä riippuen kuitenkin kasvattajasta.

- Opetellaan viimein peruskäskyt varmaksi.

Kaikki koirat

- Jatketaan ikuisuusprojektia nimeltä "Ohitukset kuntoon".

- Nelosrokotukset keväällä.

- Hyvä ruoka, parempi mieli. Vaihdan koirien nappulamerkin viljattomaan ja vähennän nappuloiden osuutta ruokinnasta niin, että vähintään koirien päivän toinen ateria on jotain ihan muuta. Lisäksi öljyjä täytyy antaa säännöllisesti. Ensin kuitenkin saavat syödä vanhat nappulat pois.

- Jatketaan noutoharjoituksia ja yritetään saada liike kuntoon jo alkuvuodesta. Nele saa noutaa vapaamuotoisesti, mutta Javalle ja ehkä Linallekin olisi hyvä opettaa tokon tapa noutaa.

- Jonkinlaista suunnitelmallisuutta treenaamiseen, erityisesti Linan kohdalla.

Ei kommentteja: