maanantaina, elokuuta 01, 2011

Turkittomia

Clubbarin jälkeen ajoin kotiin Lidlin kautta, josta mukaan tarttui tällainen:


Kyseessä on eläimille tarkoitettu trimmauskone, jonka mukana tuli neljä leikkuukampaa (3, 6, 9 ja 13 mm). Hinta ei päätä huimannut, sillä trimmeri maksoi vain 15 euroa.

Ensimmäisenä trimmattavaksi pääsi Java. Asiaa sen erityisemmin miettimättä valitsin 6 mm leikkuukamman, jolla turkista tuli vähän liiankin lyhyt. Tällä hetkellä turkki taitaa olla kauttaaltaan lyhyempi kuin koskaan aiemmin, joten laitetaan kuvaan vertailun vuoksi mukaan myös Java täydessä turkissa:

Vasen kuva: Kirsi Pääkkönen

Java joutui lyhyelle turkille jo vuonna 2008 enkä varmaan enää koskaan anna Javan turkin kasvaa noin pitkäksi kuin ylläolevassa kuvassa (kuvattu Hakametsän mätsärissä 1.5.2008). Java ei pidä turkinhoidosta, turkin eri karvanlaadut (harjakoira ja perhoskoira) tekevät todella ikäviä takkuja ja yksinkertaisesti Java ei tarvitse pitkää turkkia mihinkään.

Olen jo aikaisemmin todennut, etten tule pitämään kuin yhtä puuteria kerrallaan näyttelyturkissa. Linan tulo taloon tarkoitti, että Nelen turkin oli aika lähteä. Nelen trimmasin ensin saksilla ja 13 mm leikkuukammalla sekä viimeistelin vielä 9 millisellä, joka jätti turkin hieman pidemmäksi kuin Javalla.

Vasen kuva: Tytti Käyhkö

Alun perin olin suunnitellut lyhentäväni Nelelle jonkinlaisen kesäturkin jo keväällä, mutta päätin pitää turkin vielä Clubbariin. Kyllähän se aikalailla kirpaisi leikata Nelen kaunis turkki kokonaan pois ja on jotenkin todella outoa, ettei Nelelle tarvitse enää laittaa ponnaria. Vajaan kolme vuotta tuli kuitenkin laitettua etutukkaa ponnarille ja nyt kaikki ponnarit sai laittaa kaappiin odottamaan Linan vuoroa. Nele on ollut hieman ihmeissään keventyneestä olostaan ja itselläkin kestää hetki tottua Nelen uuteen ulkonäköön.

Nyt Java ja Nele saavat syksyn ja talven ajan kasvattaa turkkejaan takaisin ja veikkaanpa, että ne ovat keväällä jo aika pitkät.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Taisi tehdä halpiskone ihan kunnon koneen työn. Onko koneesta mitään kommentoitavaa muuten? Kiva nähdä turkkikoirat ilman turkkia ja muutenkin mukava seurailla blogia ja lueskella ihanan vaihtelevia blogikirjoituksia.

Tanja kirjoitti...

Kiitos kivasta kommentista! :) Trimmauskone ajoi asiansa hyvin, tosin en ole koskaan kokeillut niitä kalliimpia koneita. Ainut mihin kiinnitin huomioo oli se, että terää ei tainnut saada irti eli vaihtoteriä ei voi hankkia.