torstaina, huhtikuuta 21, 2011

Silmänpaineet

Tänä aamuna kävin jälleen Javan kanssa Hakametsässä eläinlääkärissä. Tällä kertaa vuorossa oli silmänpaineiden mittaus.

Mittauksen teki kaksi hoitajaa. Ensin Javalle laitettiin puuduttavia silmätippoja, odoteltiin hetki ja sitten silmiä tökittiin laitteella, joka piippasi, kun sai paineen mitattua. Molemmista silmistä paine mitattiin kolme kertaa, koska luku vaihtelee joka kerralla.

Oikea silmä oli kai paineeltaan ok, mutta vasemmassa lukema saattaa olla liian korkea. Hoitajat eivät tästä sen enempää osanneet sanoa, vaan saan ensi viikolla puhelun joko silmälääkäriltä, jos katsoo, että paineille pitää tehdä jotain tai sitten hoitajalta, joka kertoo koska seuraavan kerran mennään mittaukseen.

4 kommenttia:

Laura & Masi kirjoitti...

Niin siis mitattiinko Javalta silmänpaineet pelkästään lasiaisen rappeuman takia? Masillahan on tuo sama vaiva, mutta ei siltä oo koskaan paineita mitattu. Masilla on lähinnä lasiaisvuotoa, mutta onneksi ei ole edennyt toistaiseksi sen pahemmaksi vaivaksi. Linssit on vielä paikoillaan :)

Tanja kirjoitti...

Juu, eläinlääkäri oli sitä mieltä, että ne ois hyvä tarkistaa. En olekaan vielä päivittänyt, mutta eilen tuli Hakametsästä puhelu ja aloitetaan nyt silmätipat oikeaan silmään. Viikon päästä tippojen aloituksesta sitten kontrolli. Java ja Masi voisi joskus vertailla sairaskertomuksiaan, kun samanlaisissa ongelmissa mennään. :D

Laura kirjoitti...

Täytyy kysästä ku seuraavan kerran vien Masin kontrolliin. Tässä kohta puoleen pitäs kyllä viedä.

Masille ja Javalle vois tosiaan kyl järkätä semmoset sairaskertomustreffit! :D

Yks kaveri muuten kysy ortopediltä et miks halutaan leikata polvet nykyään eri aikaan. Se on kuulemma suositus ja ELL:t eivät edes ehdota molempien polvien leikkuuta samaan aikaan. Jos omistaja sattuu sitä kysymään niin sitten se onnistuu. Kuulemma toipuminen helpompaa, kun leikataan eri aikaan, mut enpä tiedä. Edelleen kyllä valitsisin molempien polvien leikkauksen samaan aikaan...

Tanja kirjoitti...

Mä taas en ehkä enää valitsisi molempia samaan aikaan. Tai se hyvä puoli siinä on, että selvisi vain yhdellä nukutuksella, mutta noin muuten oli aika rankka kokemus. Mutta meille kyllä eläinlääkärissä kerrottiin molemmista vaihtoehdoista, vaikka en erikseen kysynyt.