lauantaina, huhtikuuta 23, 2011

Agilitykuulumisia

Jossain vaiheessa suurin osa kirjoituksista taisi käsitellä agilitya, mutta nyt on sillä rintamalla ollut hiljaista. Kisaamassa oltiin viimeksi helmikuun alussa ja agilitytreenitkin tuntuvat koko ajan jäävän välistä. Alkuvuodesta oli usein liian kylmä, sittemmin olen ollut mm. töissä tai kuten nyt viimeisimpänä niin kipeänä. Omatoimitreenailukin on ollut samoista syistä enemmän tai vähemmän tauolla.

TamSKilla kesäkausi alkaa viikon päästä ja jatkan Nelen kanssa samassa ryhmässä kuin aiemminkin. Viime vuodesta poiketen treenataan nyt koko kesä Tallilla, joten ulkokentällä harjoittelu jää omatoimitreeneihin. Omatoimitreenailua olisi tarkoitus jatkaa nyt ahkerammin, kun talven kylmyys jäi taakse ja treenaaminen on mukavampaa. Nelen kanssa olen edistynyt todella paljon, mutta keinu on vieläkin vaiheessa. Täysin itsenäisesti Nele ei sitä vielä mene, vaan hidastan yleensä alastulossa, ettei keinu kolahtaisi niin lujaa. Lisäksi pieni ongelma on Nelen hyppääminen pois keinulta, jos alkaa liikaa jännittää. Keppien kanssa ongelmana on ollut Nelen katsominen minuun joka välissä ja tätä ollaan nyt yritetty korjata verkkojen avulla. Tavoitteena olisi itsenäisempi ja varmempi pujottelu. Tässä muuta harjoitusvideo, kiitos Tytille kuvaamisesta!Suunnitelmissa olisi jatkaa myös kisaamista ja näillä näkymin ilmoitan Nelen kisaamaan Hämeenkyröön 7.5. Tarkoitus olisi mennä yhdelle agilityradalle ja hyppyradalle. Hämeenkyrön jälkeen seuraavat kisat olisivat luultavasti touko-kesäkuun vaihteessa ja tänä vuonna ollaan jälleen menossa Agirotuunkin, vaikka se järjestetään Lappeenrannassa asti.

Javan kanssa olen tehnyt pikkuisen agilitya helmikuisen fyssarikäynnin jälkeen, mutta ennen pidempiä treenailuja halusin käyttää Javan vielä eläinlääkärin tsekattavana ja sehän on nyt tehty. Suunnitelmissa olisi seuraavaksi vähitellen nostaa treenin määrää ja samalla parantaa entisestään Javan lihaskuntoa. Jos kaikki menee oikein hyvin, Java voisi kisata Agirodussa, jolloin ympyrä vähän kuin sulkeutuisi, sillä viime vuoden Agirotu oli Javan viimeinen kisa ennen leikkausta. Tässä pari videota Javasta, jälleen kiitokset Tytille!Ei kommentteja: