torstaina, syyskuuta 02, 2010

Nele epiksissä ja tokoilemassa

Ennen Nelen juttuja lyhyesti Javaan, jonka piti tänään mennä fyssarille. Fyssari oli kuitenkin tullut kipeäksi, joten joutui perumaan aikamme. Harmillista, vaikka asialle ei voikaan mitään. Emme saaneet vielä sovittua Javalle uutta aikaa ja toivon todella, ettei se menisi kovin pitkälle. Ja sitten Neleen...

Eilen osallistuin Nelen kanssa NPKH:n järjestämiin epävirallisiin agilitykisoihin Nokialla. Menimme jälleen mölliradalle ja vain kerran. Hervannan epiksiin verrattuna ilma oli tällä kertaa oikein kiva, mutta rata vuorostaan hankalampi. Suurin hankaluus oli radan muistamisessa, sillä pienellä alueella pyörittiin samoilla esteillä ja esimerkiksi kontakteista käytössä oli vain A. Puomin puuttuminen oli sinänsä harmi, koska Nelelle tekisi hyvää tottua erilaisiin puomeihin.

Videota ei tällä kertaa ole, joten tein ratapiirrustuksen:


Nelen kanssa olin lähtövuorossa neljäntenä ja alku meni hyvin, kunnes hypyllä 5 Nele meni esteen ohi ja tästä vitonen. Olin tehnyt putkella 4 takaaleikkauksen ja en ihan ehtinyt ohjata Neleä kunnolla vitoshypylle, joten meni ohi ja kohti reunassa olevia ratahenkilöitä. Loppurata mentiinkin sitten virheittä, tosin aikaa paloi pitkissä kaarroksissa. Paljon tuli radalla valssailtua putkien välissä ja juostua ihan kunnolla. Pakko taas todeta, että kuntoilu voisi tehdä itsellekin hyvää. Pääsimme kuitenkin juuri ja juuri ihanneaikaan ja vitosella toiselle sijalle. Palkinnoksi tuli ohjaajalle suklaata ja koiralle pieni pussi Cesar-ruokaa sekä vinkulelu. Kotiin päästyämme Java omi heti vinkulelun ja Cesarkin jaetaan koirien kesken.

Tänään oli vuorossa tokoilua. Olemme nyt käyneet TamSKin järjestämällä alkeiskurssilla kolme kertaa. Viime kerralla kävimme läpi mm. paikalla seisomista, seuraamista ja luoksetuloa. Tänään harjoiteltiin uudestaan samoja juttuja ja lisäksi istu-maahan(-seiso), seuraamisen käännöksiä ja sivulletuloa. Nele on ollut tokossa todella reipas ja vaikka pelkäsin, että tunti olisi meille ihan liian pitkä aika, niin hyvin on Nele jaksanut keskittyä ja tehdä pyydettyjä juttuja. Tähän on varmasti auttanut se, että joka tunnilla on namina ollut keitettyä kieltä, joka on koirien suurta herkkua. Alkeiskurssia on jäljellä vielä kaksi kertaa ja tämä viiden kerran kurssi on tähän aikaan vuodesta juuri sopivan pituinen, kun tunnit ovat ulkona.

Ei kommentteja: