sunnuntaina, marraskuuta 29, 2009

Vuoden viimeiset agilitykisat

Javan osalta tämän vuoden viimeiset agilitykisat käytiin viime sunnuntaina Tampereella. Startattiin taas kahdelle agilityradalle ja koiria oli 14/startti. Olimme molemmissa starteissa ihan loppupäässä, joten ehdin sopivasti katsella rataa ennen omaa vuoroa. Tällä kertaa radat pyörivät kahdella kentällä, joten menimme Niihamaan jo puolenpäivän aikaan.

Ensimmäinen rata oli Anne Huittisen käsialaa - tuomari, jolta ollaan saatu ykkösissä kaksi nollaa. Radalla oli ikäviä ansoja, kuten A lähellä hyppyä 3 ja putki hypyn 9 takana. Lisäksi radalla oli pöytä, jonka yhteydessä aika laskettiin tuomarin kädessä olevalla piipparilla. Itse kuulin aikamerkit hyvin, mutta kolmosissa osalla oli kai ollut ongelmia kuulla merkkejä hallin metelin takia.

Tässä ratapiirros:Ensimmäiseen ansaan Java melkein meni eli juoksi hypyltä 3 kohti A:ta, mutta onneksi kääntyi takaisin. Pöytä meni meiltä hyvin, mutta hypyn 9 jälkeinen tiukka mutka aiheutti huonon tulokulman kepeille ja Java meni ensimmäisen välin ohi. Siitä vitonen, mutta muuten rata meni oikein hyvin. Kukaan ei saanut tältä radalta nollaa. Sijoituin Javan kanssa kolmanneksi ja palkinnoksi tuli joulutavaraa (mm. allekirjoittaneelle suklaakalenteri) ja lahjakortti TamSKin kisoihin puoleen hintaan.Toisella radalla ei ollut niin paljon ansoja, mutta ei helppo ollut sekään. Alku lähti hyvin, mutta kepeillä koko homma kaatui täysin. Ensin Java meni kolmannen välin ohi ja lähdin uudestaan alusta. En kuitenkaan palauttanut Javaa kunnolla alkuun, vaan lähdettiin huonosta kohdasta ja Java meni toiseen väliin. Teki tämän kahdesti ja sitten vasta otin enemmän etäisyyttä ja näytin tarkasti ekaa väliä. 15 virhepistettä kepeiltä, mutta päästiinpä jatkamaan. Tässä vaiheessa fiilis kuitenkin laski ja loppurata oli vähän sekoilua varsinkin hypyllä 14 ja putken 16 edessä (Java näyttäisi olevan menossa väärään päähän, pysäytän Javan ja siitä tulee putken edessä pyörimistä). Rata oli loppujen lopuksi hylätty.

Tässä ratapiirros ja video:


Olisi ollut huikeaa lopettaa vuosi nousemalla kolmosiin, mutta tyytyväinen olen tähänkin. En olisi ylipäänsä uskonut, että saamme kaksi kakkosten nousunollaa näin pian. Ensi vuoden kisakalenteri on vielä ihan auki ja tämänkin vuoden voisin vielä myöhemmin "paketoida" sekä tarkemmin kirjoitella ensi vuoden tavoitteista.

Ei kommentteja: