sunnuntaina, marraskuuta 08, 2009

Nele harjoituskisoissa

Nelellä oli tänään ensimmäiset varsinaiset harjoituskisat, ellei alkeiskurssin päätöskisoja lasketa. Kyseessä oli Tamskin tallin avajaiset ja niiden yhteydessä järjestetty kisa, jossa oli sekä möllit että kilpailevat. Mölleissä ei ollut keppejä, keinua tai rengasta. Javan jätin näistä kisoista pois, kun tiesin jo etukäteen millainen tungos tallilla tulee olemaan ja kahden koiran kanssa säätäminen ei innostanut.

Nele oli siis minimölleissä, lähtövuoro taisi olla seitsemäs. Rata oli helppo:Tai no, Javan kanssa tuo olisi ollut helppo, mutta Nelen kanssa lopun takaaleikkaus (hyppyjen 15 ja 16 välissä) aiheutti ongelmia. Aavistelin, että jos takaaleikkaan, jää Nele pyörimään esteen eteen, joten päätin etukäteen tehdä sen sijaan valssin.

Rata alkoi hyvin eikä Nelellä ollut mitään ongelmia odottaa startissa. Mutta heti ennen hyppyä 3 Nele hämmentyi ratahenkilöstä ja juoksi hypyn ohi. Tämän jälkeen kaikki meni hyvin puomille (8) asti. En tiedä mikä puomissa oli, mutta Nele ei mennytkään sinne, vaan jatkoi perässäni ja ehti livahtaa putkeen (11). Vasta kolmannella yrityksellä Nele kiipesi puomin, tiedä sitten hämmensikö puomin takana seisova tuomari Neleä vai mikä. Loppurata meni ihan kohtuullisesti, ehdin tehdä suunnitellun valssinkin, vaikka melkein tuli pieni törmäys Nelen kanssa. Juuri törmäilyn takia en tykkää tehdä valsseja tuollaisiin paikkoihin ja Javan kanssa en olisi millään ehtinytkään.

Mutta kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen Nelen suoritukseen, kun ottaa huomioon, että tämä oli meidän ensimmäinen harjoituskisa, jossa oli paljon häiriötekijöitä ympärillä.

Ei kommentteja: