maanantaina, marraskuuta 02, 2009

ALO-ryhmän aloitus

Sunnuntaina oli Javan ensimmäiset tokotreenit. ALO-ryhmässä on Javan lisäksi kaksi muuta koiraa, joista toinen on myös kisannut. Yllättäen kuitenkin Javalla on ryhmän paras kisatulos. Treenit olivat navetalla ja aluksi Java taisi kuvitella, että tulimme agiliitämään sinne, kun kierrokset olivat ulkona vähän turhan korkealla. Sisällä Java onneksi rauhoittui eikä edes yrittänyt päästä esteille.

Treeneissä oli ensin pieni esittely, jonka jälkeen kouluttaja halusi nähdä kaikkien sivulletulot. Java teki kaiken kuin vanha tekijä; ihan kuin meillä ei olisi mitään vuoden taukoa ollutkaan. Otimme myös L-muotoisen seuraamiskuvion ja luoksepäästävyyden. Seuraaminen meni muuten hyvin, mutta en saisi katsoa koiraani tai jalkojani. Se on todella vaikeaa! Pitäisi olla treenikaveri, joka kertoo, kun voi palkata (koira pitää kontaktia) ja miten noin ylipäänsä menee, kun kerran itse pitäisi katsoa vain eteenpäin. :) Luoksepäästävyydessä Java hieman liikahti taaksepäin. Tätä pitäisi kyllä treenata taas kunnolla, kun Java on alkanut yhä enemmän ja enemmän väistämään ihmisiä. Ei sen muuten väliä, mutta luoksepäästävyydessä Java ei saa karata.

Lisäksi teimme paikkamakuun ja luoksetulon. Paikkamakuu oli 2,5 minuuttia (!) ja Java "joutui" keskipaikalle, kahden ison koiran väliin. Hienosti pysyi, mutta kylmä meinasi olla. Välistä harmittaa, että omien koirien kylmänkestävyys on niin huono. Navetalla kuitenkin pitäisi olla ihan kohtuullinen alusta (puu ja matto), jonka en usko olevan niin kylmä kuin jos oltaisiin esim. ulkona. Täytyy vain ottaa mantteli aina mukaan ja väliajat pitää koira liikkeessä. Luoksetulo on meidän paras liike, mutta nyt kylmyys haittasi taas. Java ei oikein halunnut laittaa takamustaan maahan, vaan nousi hitaasti ylöspäin, kun kävelin pois. Luoksetulon vauhdissa ei ollut mitään huomautettavaa.

Kaikin puolin hyvä fiilis jäi treeneistä, jee! Nyt vaan tarkkana, ettei allekirjoittaneen motivaatio taas katoa.

Ei kommentteja: