lauantaina, elokuuta 22, 2009

KAKKOSIIN!

Javalla oli neljä starttia viime viikonlopun Hervannan kisoissa ja lauantain toisessa startissa Java sai kolmannen, viimeisen nousunollan ja menolipun kakkosluokkaan!

Lauantai

Lauantain molemmat radat tehtiin siis ykkösissä ja kumpikin meni todella hyvin. Kisat alkoivat jo klo 8 aamulla ja kävin ennen Hervantaan menoa 45 minuutin lenkin koirien kanssa. Nele jäi kotiin nukkumaan ja Javan kanssa otin kisapaikalla uudestaan lämmittelylenkin ja harjoitusesteitä. En tiedä oliko tällä kaikella vaikutusta siihen, että ensimmäinen ratakin meni ilman Javan ylikierroksia. Tai sitten Java oli yksinkertaisesti sitä mieltä, ettei niin aikaisin jaksa vielä riehua. :)

Lauantain ensimmäinen rata oli tämän näköinen ja perään vielä videokin:


Lähdettiin radalle neljäntenä ja kepeille (8) asti meni oikein hyvin. Tultiin huonossa kulmassa liian lujaa ja sähläten, joten Java meni kepeistä ohi ja tästä vitonen. Olin kuitenkin rataan oikein tyytyväinen, sillä Javan ohjaaminen oli helppoa ja mukavaa. Tuloksena 5 virhepistettä ja kolmas sija. Palkinnoksi sain ruusukkeen, Muumi-mukin ja lahjakortin Takujen agilitykilpailuun (puoleen hintaan).

Lauantain toinen rata olikin tosiaan yhtä riemujuhlaa! Pientä sekoilua radalla, kuten aina, mutta puhtaasti mentiin läpi. Radalla oli pöytä (7), joka oli aika yllätys, mutta ei onneksi ongelma. Lopussa muistin käyttää eteen-käskyä, mutta en tiedä ymmärsikö Java mitä sillä tarkoitin. Tuloksena siis viimeinen nousunolla ja voitto. Palkinnoksi tuli pari kappaletta ruusukkeita, 10€ lahjakortti Mustiin ja Mirriin ja lahjakortti Takujen agilitykilpailuun (ilmaiseksi). Ja saatiin tietysti agiserti. Tässä ratapiirros ja hieno nollavideo:


Sunnuntai

Ei enää aikaista aamuherätystä, vaan mini kakkosten vuoro oli vasta 12:45. Luokkanousijoina olin Javan kanssa radan ensimmäisenä, mutta onneksi järjestys oli tällä kertaa maksit-midit-minit, joten ratoja ehti katsomaan useampaan otteeseen.

Päivän ensimmäinen rata näytti vaikealta. Aamun sateen takia aamulenkki oli jäänyt lyhyemmäksi ja kisapaikalla oli taas kiire, kun kisailijoita kakkosissa oli niin vähän, että oma vuoro lähestyi vauhdilla. Harjoitusesteilläkään ei oikein saatu kunnon menoa, kun harjoituspaikka oli suoraan sanottuna niin huono. Ensimmäisellä radalla Java olikin taas ylikierroksilla ja meno sen mukaista: komentamista, päinhyppimistä, korvattomuutta. Heti toisen esteen Java juoksi ohi ja kun lopulta saatiin se oikein, Java säntäsi putkeen (17) ja siitä hylätty, kun ei ollut vielä putken vuoro. Kamalaa sähläystä muutenkin: Java hyppäsi renkaan sivusta, kepeillä oli ongelmia ja lopussa jätin Javan vielä taakseni. Hohhoijaa, vähän hävetti aloittaa kakkoset tuollaisella sekoilulla. Laitan ratapiirroksen, mutta video jääköön piiloon omiin arkistoihin:Toinen rata oli paljon helpompi ja Javakin osasi taas käyttäytyä. Nolla oli jälleen lähellä, mutta kepeille (13) tultiin niin vauhdikkaasti, että Java meni toisen välin ohi. Tässä kohdassa esiintyi taas jo kunnon komentamistakin ja videosta näkyy miten Java hyppää minua päin. Hmph, pitäisi päästä komentamaan sitä kunnolla tuollaisesta, jos vaikka lopettaisi. Mini kakkosia oli sen verran vähän, että jaossa oli vain kaksi nousunollaa nopeimmille. Vaikka olisin saanut nollan, niin en tiedä olisiko meidän aika riittänyt kärkeen. Tässä vaiheessa voi olla tyytyväinen, että omistaa nopean, joskin vähän vaikeasti ohjattavan koiran, sillä nousunollien saaminen ei ole enää ihan helppoa. Tässä lainaus säännöistä:

Agilityn 2‐luokassa annetaan agilitysertifikaatti koiralle, joka on kolme kertaa saavuttanut luokanvaihtoon oikeuttavan nollatuloksen (0,00) oheisen taulukon mukaisesti. Yksi tuloksista voi olla hyppyradalta.
OSALLISTUJIEN MÄÄRÄLUOKANVAIHTOON OIKEUTTAVA
NOLLATULOS (0,00)
1–5Luokanvaihtoon oikeuttavan nollatuloksen voi saada vain voittaja.
6–10Luokanvaihtoon oikeuttavan nollatuloksen voi saada enintään kaksi (2) parasta koiraa.
11–15Luokanvaihtoon oikeuttavan nollatuloksen voi saada enintään kolme (3) parasta koiraa.
16–20Luokanvaihtoon oikeuttavan nollatuloksen voi saada enintään neljä (4) parasta koiraa.
21 tai enemmänLuokanvaihtoon oikeuttavan nollatuloksen voi saada
enintään viisi (5) parasta koiraa.

Koska kisaviikonlopun tulokset eivät vieläkään ole tulleet, en tiedä miten Java sijoittui tässä viimeisessä startissa ja olisiko meillä ollut mahdollisuuksia nousunollaan, jos kepeiltä ei olisi tullut vitosta. Kerron, kun saan tietää. Loppuun vielä ratapiirros ja video:

Ei kommentteja: