maanantaina, toukokuuta 04, 2009

Agilityn kesäkausi alkoi

Juuri kun pääsin sanomasta, että treenit navetalla ovat ohi, niin emmekö tänään taas olleet siellä. Syynä oli vesisade. Myös ensi maanantai menee navetalla, sillä Niihaman kenttä on varattu kouluttajavierailua varten.

Tänään meillä oli paljon keppiharjoituksia. Ensimmäinen rata oli tällainen:Tarkoitus oli saada koira hallintaan ennen keppejä, kun se tulee vauhdikkaasti hypyiltä. Ensimmäisellä kerralla Java pyyhälsikin ohitseni ja joutui tekemään mutkan kepeille. Java tarvitsee voimakkaan pysäytyskäskyn ja mielellään molemmat kädet houkuttimeksi. Tällä radalla hioimme myös puomia (6), kun oli kuulema näyttänyt, että Java hyppäsi turhan korkealta eikä ollut varmuutta oliko osunut kontaktiin. Voisin alkaa taas käyttämään namialustoja kontaktiesteillä, kun nyt ollaan oltu niin pitkään ilman. Hyvä palautella Javan mieleen, että ne pitää tulla kunnolla alas asti eikä hyppiä miten sattuu.

Toisella radalla kepeille tultiin putkelta (7, tosin päinvastaisesta suunnasta kuin kuvassa). Putken suu oli lähempänä keppejä kuin kuvani näyttää, mutta tiukka käännös siinä silti tuli koiralle. Otin Javan vastaan suoraan kepeillä johdattaen sen namin avulla ensimmäisen välin läpi. Ensimmäisellä yrityksellä pääsimme hyvin tähän asti, mutta loput kepeistä jäivät välistä, kun Java meni niin vauhdikkaasti ja itsellä meni ajatus sekaisin, kun piti kääntyä ja hokea samalla kepit-sanaa. :) Onneksi toisella yrityksellä Java meni hienosti loppuun asti. Keppien kanssa ongelmana on, että Java katsoo niiden aikana välillä useastikin kättäni, jonka takia rytmi menee helposti sekaisin. Käteni katsominen oli syynä myös siihen miksi kisoissa saatiin virhe, kun Java käveli yhden välin ohi. Nyt pitäisi tehdä niin, että palkka ei tulekaan enää kädestäni vaan esim. alustalta keppien jälkeen.

Viimeisessä harjoituksessa kepit otettiin toisesta suunnasta kuin kuvassani. Hypyltä 10 tultiin suoraan kepeille ja tässä piti harjoitella tiukan mutkan tekemistä. Ensin Java juoksi laajan kaaren hypyn jälkeen, mutta pienellä korjaamisella saatiin mutkaa jo puolet tiukemmaksi. Säästää aikaa.

Näissä treeneissä Java komensi minua jo useampaan otteeseen ja se on melkoisen ärsyttävää. Toisaalta ei se ole Javan vika, jos ohjaaja on huono! Sanoin treenien vetäjälle, että tahtoisin opettaa Javaa enemmän irtautumaan ja hakemaan esteitä itsenäisesti. Helpottaisi omaa ohjausta ja ehkä törmäilisimme Javan kanssa vähemmän toisiimme.

Ei kommentteja: