sunnuntaina, huhtikuuta 05, 2015

Pääsiäinen

Pääsiäisloma oli tänä vuonna vain normaali viikonloppuvapaa, joka vietettiin taas Kankaanpäässä. Alun perin suunnitelmissa oli pitkät ja rentouttavat metsälenkit, mutta toisin kävi. Lauantaiaamuna vein koirat normaalisti lähipellolle aamulenkille ja lenkin loppupuolella aloin katsoa, että Tilda keventää toista takajalkaansa. Muistin, että Tilda on nuollut paljon takatassuaan ja tassun lähempi tarkistelu osoitti, että anturoiden välissä oli pieni haavauma ja iho muutenkin ärtynyt. Ei auttanut kuin puhdistaa tassu ja laittaa siihen tossu estämään nuolemista.


Lauantaina myös Nele kunnostui takatassunsa nuolemisessa ja vaikka tassussa ei näkynyt mitään, aristeli Nele yhden varpaan koskemista. Luovutin tässä vaiheessa kokonaan päivän metsälenkkien suhteen eikä kukaan koiristani päässyt edes mukanamme katsomaan pääsiäiskokkoa. Rinne-pentu sen sijaan tuli mukaan sosiaalistumaan.


Tildan tassu punoittaa yhä ja sitä on hoidettu Betadine-voiteella. Tossu on ollut jalassa sisällä ja ulkona. Toivottavasti nyt saataisiin jalka paranemaan ilman mitään eläinlääkärikäyntejä. Nele lopetti tassunsa nuolemisen, mutta on ollut hieman vaisu. Luultavasti kyseessä on vain väsymys, sillä vierailu vanhempieni luona on koirille kovin rankkaa. Lopullisesti tämän päivän metsälenkin Nelen kanssa esti vieraiden tulo ja tyydyimme vain lenkkeilemään lähipellolla. Ehkä ensi kerralla pääsemme pidemmälle ulkoilemaan.

Tampereelle mukanani palasivat tällä kertaa vain Nele ja Tilda. Java jäi vanhempieni luokse lihotettavaksi ja palailee kotiin luultavasti parin viikon päästä. Ennen lähtöäni punnitsin Javan ja vaaka näytti 3,9 kg. Toivottavasti lukema alkaa seuraavaksi nelosella ja nyt Javalla on ainakin mahdollisuus syödä kolme kertaa päivässä järkevin väliajoin.

Ei kommentteja: