tiistaina, helmikuuta 17, 2015

Laskiaisretki Katajajärven laavulle

Laskiaissunnuntaina lähdettiin perinteisesti retkeilemään muiden tappilaisten kanssa ja kohteena oli tällä kertaa useilta laavuretkiltä tuttu Katajajärven laavu Kangasalla. Saimme mitä parhaimman ulkoiluilman, kun aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja lämmitti niin, että aamun kylmä pakkanen lauhtui noin -5 asteeseen. Mikäpä siinä vapaapäivää viettäessä!


Java jäi kotiin lepäämään ja mukaan retkelle pääsivät Nele ja Tilda, jotka molemmat saivat ToppaPompat päällensä. Retkeilemässä oli yhteensä kymmenen pikkukoiraa, joista suurin osa oli tuttuja. Nele ja Tilda käyttäytyivät todella hyvin koko retken ajan eivätkä edes haukkuneet, kun laavulle tuli lisää ihmisiä. Lopulta paikalla olikin melkoinen sekamelska koiria, lapsia ja aikuisia paistamassa makkaraa ja nauttimassa alkukeväästä.

Tilda ja uusi tuttavuus Klaara-seropi, kuva: Jenny Piittinen


Nuotiota viritellessä huomasin yhtäkkiä Tildan loukanneen tassunsa, josta tuli verta. Ensimmäinen epäilys oli, että jossain on lasinsiruja, johon Tilda on kävellyt, mutta onneksi näin ei ollut. Olisi voinut tulla kiirelähtö eläinlääkäriin... Tarkemmin tutkiessa näytti, että verta tuli kynnen vierestä. Matkalla laavulle Tilda oli mennyt melkoista vauhtia, joten en yhtään ihmettele, jos loukkasi tassunsa lumen jäiseen pintaan. Pikkuneiti pääsi hengailemaan viereeni laavulle ja verentulo loppui nopeasti. Paluumatkalla autoille Tilda kuitenkin näytti ontuvan, joten pääsi suurimman osan matkasta sylikyydillä.

Kuva otettu juuri ennen kuin huomasin verta tassussa (näkyy kuvassa)

Tilda pääsi hengailemaan laavuun, kuva: Jenny Piittinen


Illan Nele ja Tilda olivat aivan poikki ja lähinnä nukkuivat. Parin lenkin ajan käytin Tildalla tossua kipeässä tassussa eikä siitä ole onneksi retken jälkeen enää vuotanut verta. Maanantaiaamuna näytti, että Tilda hieman ontuisi, joten ollaan otettu nyt rauhallisemmin. Täytyy seurailla tassua, toivottavasti se paranisi ilman ongelmia.

Kaverikuvassa Nele ja Femma-spanieli

Makkaroiden tarkkailua, kuva: Jenny Piittinen

Lisää retkikuvia löytyy Tappien galleriasta.

Ei kommentteja: